ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Στον πανηγυρίζοτα Καθεδρικό ναό των Θεοφανείων (κτίσμα του 1837–1845) στο προάστιο Ελόχοβο Μόσχας, λειτούργησε την ημέρα των Φώτων (6/19-1-2023 με το Π.Η).

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ.Κύριλλος τέλεσε την Θ. Λειτουργία του Αγ. Ιωάννη του Χρυσοστόμου και την ιεροτελεστία του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων.

Συλλειτούργησαν ο αρχιεπίσκοπος Οδηντσόβου κ.Θωμάς, προϊστάμενος του ναού & επικεφαλής της Διοικητικής Γραμματείας του Πατριαρχείου και ο Επίσκοπος Παυλοποσάντ κ.Σιλουανός, Αναπληρωτής Διευθυντής του Πατριαρχείου Μόσχας. Μαζί τους ο πρωτοπρεσβύτερος Βλαδίμηρος Γραμματέας του Πατριάρχη για την πόλη της Μόσχας, ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος προσωπικός γραμματέας του κ.Κυρίλλου, καθώς και πλειάδα ιερέων, ιερομονάχων και διακόνων.

Κατά την άφιξή του στον καθεδρικό ναό, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας προσκύνησε τα σεβάσμια λείψανα του Αγίου Αλεξίου, Μητροπολίτη Κιέβου, Μόσχας και πάσης Ρωσίας, και την εικόνα του Καζάν, της Μητέρας του Θεού.

Tηλεοπτικά κανάλια μετέδοσαν ζωντανά τις ιεροτελεστίες, ενώ κατά την διάρκεια της Θ.Λειτουργίας, ο Πατριάρχης χειροτόνησε τον Διάκονο Αλέξανδρο σε πρεσβύτερο. Στο Ναό παρέστησαν επίσημοι της κρατικής εξουσίας και πλήθος πιστών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.