Δεν υπάρχει ακόμα απόφαση και όλα αυτά θα γίνουν 15 μέρες πριν την καταβολή των συντάξεων.

Ωστόσο μπορούμε να κάνουμε μια προσέγγιση σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Θα σας παρουσιάσουμε τις ημερομηνίες των περσινών πληρωμών των συντάξεων Ιουνίου. Οι συντάξεις Ιουνίου 2022 το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πληρωθούν την τελευταία εβδομάδα του Μάη.

Πέρσι το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε πριν από τα μέσα του Μάη για το πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις.

Οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου 2021 ξεκίνησαν να καταβάλλονται στους δικαιούχους από την Τρίτη, 25 Μαΐου με την διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 28 Μαΐου.

Αυξήσεις από 1η Μαΐου σε μισθούς και επιδόματα

Αναλυτικότερα, στα 713 ευρώ θα διαμορφωθεί ο κατώτατος μισθός και στα 31,85 ευρώ το κατώτατο ημερομίσθιο από την 1η Μαΐου.

Συγκεκριμένα, ο νέος κατώτατος μισθός για τον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα με 0 έως 3 χρόνια προϋπηρεσία διαμορφώνεται στα 713 ευρώ και με το επίδομα γάμου στα 784,3 ευρώ.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει και το επίδομα ανεργίας, αλλά και σειρά επιδομάτων που καταβάλει ο ΟΑΕΔ. Σήμερα το ημερήσιο επίδομα είναι 16,29 ευρώ και το μηνιαίο 407,25 ευρώ. Από την 1η Μαΐου διαμορφώνονται αντίστοιχα στα 17,51 ευρώ το ημερήσιο και 438 ευρώ το μηνιαίο επίδομα.

Το ύψος του επιδόματος ανεργίας ορίζεται σε ποσοστό 55% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, ανεξαρτήτως από το αν ο άνεργος αμειβόταν με μηνιαίο μισθό ή ημερομίσθιο (προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος). Αντίθετα, το ειδικό επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας το οποίο ανέρχεται σε 200 ευρώ τον μήνα δεν πρόκειται να αυξηθεί, καθώς πρόκειται για σταθερό ποσό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.