Αποφασισμένη να εξαντλήσει την αυστηρότητά της στους πιστούς ορθοδόξους της Χιμάρας είναι η αλβανική κυβέρνηση, που συνεχίζει τις διώξεις των κατοίκων, οι οποίοι τον περασμένο Απρίλιο, εκπληρώνοντας ένα τάμα, ύψωσαν έναν μεγάλο σταυρό στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Αειθαλιώτισσας.

Σύμφωνα με το himara.gr, τότε και εντός ολίγων ημερών όσοι συμμετείχαν στην τοποθέτηση του σταυρού κλήθηκαν για ανάκριση, ενώ έγιναν έρευνες στα σπίτια τους χωρίς την παρουσία εισαγγελέα και κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε αναφέρεται πως καλούνται σε δίκη 5 άτομα για παράνομη ανέγερση κατασκευής σε δημόσιο περιουσία.

Οι κάτοικοι της Χιμάρας ισχυρίζονται πως ενώ έχουν γίνει «όργια» με τις δικές τους περιουσίες, η αλβανική κυβέρνηση «στήνει στον τοίχο» 5 συγχωριανούς τους, εξαντλώντας όλη την αυστηρότητά της…

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο καλοκαίρι, παράλληλα με τη διαδικασία εισαγγελικής δίωξης κατά των νέων της κωμόπολης, παρενέβη και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Αυλώνα. Σύμφωνα με έγγραφο που είχε αποκαλύψει τότε ο ιστότοπος tachydromos.org, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας, Οργκέστ Φεϊμί, ο οποίος είναι τοπογράφος μηχανικός, αξιώνει από τη δημοτική αρχή να απομακρύνει τον Σταυρό από το μοναστήρι, υπογραμμίζοντας ότι η μονή έχει χαρακτηριστεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς κι ως εκ τούτου τελεί υπό την δικαιοδοσία του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.