Συνεχίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 11 Αυγούστου, με την τέλεση στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος Αρχιερατικού Εσπερινού, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κοτυαίου κ. Διονύσιος, βοηθός επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταίου.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην ακολουθία, ενώ συνεχίζεται όλη την ημέρα και την νύκτα το προσκύνημα, καθώς ο άγιος βρίσκεται στην “θύρα”.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κοτυαίου, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων έναντι του προστάτη του τόπου Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος οδήγησε την χριστιανική Ευρώπη στην μεγαλύτερη νίκη εναντίον της οθωμανικής παντοδύναμης μέχρι τότε αυτοκρατορίας, δείχνοντας ότι η πίστη είναι το μείζον στις μεγάλες δυσκολίες.

Ο κ. Διονύσιος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο, ο οποίος συμμετείχε στην εις επίσκοπον χειροτονία του, ενθυμούμενος την διακονία του στην Κέρκυρα και την στήριξη που έλαβε από όλους τους κληρικούς της Μητροπόλεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.