Σύναξη των Αρχιερατικών Επιτρόπων της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020, στην «Κροκίδειο Αίθουσα» στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου και με την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, με την ευκαιρία των επερχομένων εορταστικών εκδηλώσεων, προς τιμήν του Ιδρυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου, «ΙΔ’ Κορίνθου Παύλεια 2020».

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Κορίνθου έδωσε πρακτικές οδηγίες για την καλύτερη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «ΙΔ’ Κορίνθου Παύλεια 2020», ώστε να αποδοθεί με τον καλύτερο τρόπο η τιμή, ο σεβασμός και η ευγνωμοσύνη μας στον «Πρώτο μετά τον Ένα» Απόστολο Παύλο, προστάτη, έφορο της Ιεράς Μητροπόλεως και πολιούχο της ιστορικής πόλεως Κορίνθου και μοίρασε το υλικό των εκδηλώσεων (προγράμματα, αφίσες κλπ) με τις σχετικές επισημάνσεις.

Ειδικότερα για εφέτος οι εορταστικές Εκδηλώσεις, λόγω των εφαρμοζομένων μέτρων για τον κορωνοϊό, αναγκαστικά θα είναι περιορισμένες. Για πρώτη φορά, από την αρχή των «Κορίνθου Παυλείων», δεν θα πραγματοποιηθεί η Ι. Λιτάνευση της Εικόνος του Πολιούχου μας, καθώς επίσης δεν θα παραστεί και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος μετά των Συνοδικών Αρχιερέων. Εκ προσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και των Συνοδικών Αρχιερέων έχει ορισθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, να παραστεί, ώστε να συνεχιστεί ο Συνοδικός Πανηγυρικός χαρακτήρας του Εσπερινού της 28ης Ιουνίου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ολοκλήρωσε τις οδηγίες του προτρέποντας τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους να ενημερώσουν τους Ιερείς των Περιφερειών τους για το πρόγραμμα των Εορταστικών Εκδηλώσεων, ευχόμενος όπως ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός αξιώσει πάντας κι εφέτος και εις έτη πολλά να εορτάζουμε τον Ιδρυτή της Ελλαδικής και Τοπικής μας, Εκκλησίας και πολιούχο Κορίνθου Άγιο Απόστολο Παύλο!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.