Στις οικογένειες των πολυτέκνων ήταν αφιερωμένη η σύναξη με τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης από τον Άθωνα μέσω διαδικτύου και την διοργάνωσε ο όμιλος Πεμπτουσία.

Το θέμα της σύναξης ήταν επίκαιρο αφού ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της σχέσης των παιδιών με τους γονείς τους αλλά και την παιδεία που λαμβάνουν αυτά, μέσα σε μια χριστιανική οικογένεια όταν μεγαλώνουν με την αγάπη του Χριστού και τα νοήματα του Ευαγγελίου.

Η σύναξη αυτή ήρθε μέσα σε ένα ιδιαίτερα επίκαιρο κλίμα αφού τον τελευταίο καιρό και πάλι έγιναν γνωστά αρκετά συμβάντα νεανικής εγκληματικότητας όπως άλλωστε βλέπουμε καθημερινά στην ειδησεογραφία.

Σε μια κοινωνία που τα παιδιά μεγαλώνουν κυρίως με τεχνοκρατικά και εκσυγχρονισμένα πρότυπα ζωής, χωρίς το καλό παράδειγμα μέσα από την οικογένεια, την ευθύνη του αποτελέσματος θα πρέπει να την μοιραστεί σίγουρα η οικογένεια και το σχολείο.

Τι πρότυπα δίνονται στα παιδιά;

Πόσο ασχολούνται οι γονείς με αυτά όταν μεγαλώνουν;

Τους καλλιεργούν αρετές δίνοντάς τους οι ίδιοι το παράδειγμα του ήθους, της αγάπης, της οικογενειακής ζωής;

Οδηγούν τα βήματά τους στην Εκκλησία; τους μιλούν για τον Χριστό; τους δίνουν ερεθίσματα πνευματικής ζωής μαθαίνοντάς τους την προσευχή και την συμμετοχή τους στα Μυστήρια της Εκκλησίας;

Ποια είναι η κατάσταση της οικογένειάς τους και η σχέση τους με τον Θεό και αν υπάρχουν “πνευματικά κρατήματα” έτσι ώστε να αντιληφθεί κανείς και την πηγή του κακού.

Θα είναι άξιο προσοχής να ερευνήσει κανείς ποια είναι η διαδρομή των νέων που εμπλέκονται στα περιστατικά αυτά που δυστυχώς έχουν γι άλλη μια φορά μάστιγα της κοινωνίας μας.

Αν στην οικογένεια υπάρχει η αγάπη και η ειρήνη του Χριστού σίγουρα τα πατήματα των παιδιών αυτών θα διαφέρουν. Αν στην οικογένεια υπάρχει η παρουσία των γονέων με την αγάπη που θα πρέπει να διακατέχεται αυτή, και με έναν τρόπο ζωής πλούσιο από συγχώρεση, αγάπη και ταπεινότητα τότε σίγουρα οι νέοι αυτοί που σήμερα εμπλέκονται σε τέτοια εγκλήματα δεν θα γινόταν οι δακτυλοδεικτούμενοι εγκληματίες.

Οι συνάξεις αυτές που πραγματοποιούνται από τον Άθωνα αλλά και όλες οι συνάξεις που γίνονται από την Εκκλησία είναι ίσως το πιο αποδοτικό αντίδοτο στο δηλητήριο που καταπίνουν οι νέοι μας σήμερα από την δυστυχισμένη καθημερινότητά τους.

Σε κάθε σύναξη τα μηνύματα στην οικογένεια είναι πολλά και οι νέοι που παρακολουθύν τις συνάξεις , θέτουν ερωτήσεις και παίρνουν απαντήσεις για να προχωρήσουν την ζωή τους. Η ψυχική ανάπαυση θα λέγαμε είναι το πρώτο αποτέλεσμα αυτών των συνάξεων.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των συνάξεων είναι αρκετοί οι νέοι, οι οποίοι αναζητούν πνευματική καθοδήγηση από τέτοιες συνάξεις ενώ είναι αρκετές και οι οικογένειες που παρακολουθούν τον πνευματικό λόγο, συγκεντρωμένοι όλοι μαζί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.