Τα νέα μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για να πάρουν την ευχή του με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων τους και να τον ενημερώσουν για τις δράσεις τους.

«Ως νέα σύνθεση της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην ΔΣΟ είχαμε την χαρά και την τιμή να συναντηθούμε με τον Αρχιεπίσκοπο και να του υποβάλλουμε τα σέβη μας, ενημερώνοντάς τον για τη δράση μας. Στόχος μας είναι να προάγουμε τις κοινές αρχές και αξίες των Ορθοδόξων όπου γης, αλλά και την προάσπιση της ειρήνης, της αγάπης και της ειρηνικής συνύπαρξης» τόνισε ο Βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενώ επεσήμανε πως «είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Μακαριώτατο για τις διώξεις που υφίστανται οι Χριστιανοί στην Μέση Ανατολή. Η Εκκλησία της Ελλάδος δείχνει πάντα το ενδιαφέρον της για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και πρωτοστατεί στην φιλοξενία διωκόμενων, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, που βρέθηκαν στην χώρα μας αυτά τα χρόνια». Ευχαρίστησε, επίσης, τον Αρχιεπίσκοπο για την συνεργασία αλλά και για το μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «σε μία δύσκολη εποχή, η οποία έχει τις δικές της ταραχές, η συνάντηση των Ορθοδόξων, για να στηριχθούν τα κοινά ιδεώδη είναι μία πολύ σπουδαία προσπάθεια». Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε, επίσης, τον πόνο της Εκκλησίας για τους Χριστιανούς που διώκονται και σφαγιάζονται και ευχήθηκε όλοι άνθρωποι να ζουν ειρηνικά.

Αργότερα τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκαν ο Πρέσβης της Νορβηγίας κ. Frode Overland Andersen, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ευστράτιος Σιμόπουλος και στην συνέχεια ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Παναγιώτης Μηταράκης με τους οποίους συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.