Επίσημη συνάντηση με τον Εξοχ. Πρωθυπουργό του Κονγκό-Μπραζαβίλ κ. Clément Mouamba είχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων την 24η Μαΐου 2019 στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο της πρωτεύουσας.

Κατά την σημαντική αυτή συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας προς τον κ.Πρόεδρο της Κυβερνήσεως και διά αυτού προς τον Εξοχ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ κ.Denis Sassou N’guesso για την ολοπρόθυμη ανταπόκριση των Αρχών της χώρας στα αιτήματα της Ιεράς Μητροπόλεως προς παροχή κάθε διευκολύνσεως και απόδοση κάθε προβλεπομένης τιμής προς τον Σεπτό Προκαθήμενο του Πατριαρχικού Θρόνου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Μακαριώτατο κ.κ.Θεόδωρο Β’, κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή Του στο Κονγκό-Μπραζαβίλ (15-19 Φεβρουαρίου 2019), με κύριο σκοπό τον εγκαινιασμό του περικαλλούς Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, επιβεβαιώνοντας εμπράκτως τις άριστες σχέσεις που υφίστανται μεταξύ Εκκλησίας και κράτους.

Κατακλείων, ο Σεβασμιώτατος εξέθεσε στον κ. Πρωθυπουργό το μεγάλο πρόβλημα της ελλείψεως Μητροπολιτικής έδρας και κατοικίας στην πολιτική πρωτεύουσα του κράτους, συνεπεία της οποίας η έδρα της Ι. Μητροπόλεως ευρίσκεται προσωρινώς στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.

Κατά την αντιφώνησή του ο Εξοχ. κ.Mouamba εξεδήλωσε με επαινετικούς λόγους την χαρά του για την επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας στο Κονγκό, επήνεσε την πολυσχιδή δράση της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην χώρα και διαβεβαίωσε τον Σεβ. Μητροπολίτη τόσο για την συνέχιση της αγαστής συνεργασίας, όσο και για την υποστήριξη του υποβληθέντος αιτήματος περί της Μητροπολιτικής έδρας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την προσφορά της ιεράς εικόνος του Αγίου Δημητρίου προς τον κ.Πρωθυπουργό. Ακολούθησαν δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου προς τα τηλεοπτικά συνεργεία κατά την έξοδό του από το Πρωθυπουργικό Μέγαρο.

Ακολούθως, o Επίσκοπος επεσκέφθη τον νοσηλευόμενο στο Γενικό Νοσοκομείου Μπραζαβίλ π.Σέργιο Mabelemo, ως και την σύζυγο και το νεογέννητο βρέφος του Αιδεσιμ. π.Ιακώβου Ntsoumou Miayokela σε μαιευτήριο της πρωτεύουσας. Αμέσως μετά, ανεχώρησε αεροπορικώς προς την έδρα της Ι.Μητροπόλεως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.