Συνάντηση μεταξύ του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη και του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντωνίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 στο περιθώριο της 11ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ), η οποία ξεκίνησε χθες τις εργασίες της στην Καρσλρούη της Γερμανίας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ, ο οποίος ηγείται της αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Μόσχας στην Γενική Συνέλευση του ΠΣΚ, μετέφερε στον Προκαθήμενο της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας και επίτιμο προσκεκλημένο του ΠΣΕ, τους αδελφικούς χαιρετισμούς του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Αντιοχείας συνεχάρη τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιο για τον πρόσφατο διορισμό του στη θέση του Επικεφαλής του ΤΕΕΣ του Πατριαρχείου Μόσχας και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις προσπάθειές του για τη διατήρηση και την ενίσχυση της Ορθοδόξου ενότητας.

Επίσης οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις προοπτικές της περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Μόσχας, την κατάσταση στον Ορθόδοξο κόσμο και μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Μητροπολίτης Γερμανίας και Κεντρικής Ευρώπης κ. Ισαάκ (του Πατριαρχείου Αντιοχείας) και ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.