Στις 13 Σεπτεμβρίου στο Νουρ-Σουλτάν στη Δημοκρατία του Καζακστάν ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ'.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Ζ’ Συνελεύσεως των ηγετών των παραδοσιακών και παγκοσμίων θρησκειών, η οποία αρχίζει τις εργασίες της στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ μετέφερε τον Μακαριώτατο κ. Θεόφιλο τον αδελφικό χαιρετισμό του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου, επισημαίνοντας ότι στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία χαίρονται να υποδέχονται ως αγαπητό προσκεκλημένο τον επικεφαλής της Μητρός των Εκκλησιών Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ εντός των κανονικών ορίων αυτής.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ συνεχάρη τον μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιος για τον διορισμό του στη θέση του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην υπεύθυνη εκκλησιαστική διακονία.

Επίσης, οι συνομιλητές συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, που αφορούν στις αμοιβαίες σχέσεις των δύο Εκκλησιών.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.