Ι.Μ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο, παρουσία του Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού, πατέρα Στέφανου, του Διευθυντή Τεχνικών Έργων Στέλιου Κοτσάκου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν όλα τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, αλλά και η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία.

Ειδικότερα, η Αντιπεριφερειάρχης με τους υπηρεσιακούς παράγοντες ενημέρωσαν τον Μητροπολίτη για την πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς να χρηματοδοτήσουν την αποπεράτωση του υπό κατασκευή κτιρίου της Ι.Μ. Καστοριάς (Κέντρο Ελληνισμού), για το οποίο έχει ήδη δεσμευτεί το ποσό των 335.000€.

Παράλληλα, έγινε εκτεταμένη αναφορά στο ιστορικό του εν λόγω έργου, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις βελτίωσης των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Καστοριάς, κυρίως ως προς τις όψεις του κτιρίου και αναλύθηκαν οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε να υλοποιηθεί το έργο.

Κλείνοντας τη συνάντηση, η Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πολύτιμη και παραγωγική συζήτηση τους, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συχνής επικοινωνίας στο πλαίσιο δράσεων στήριξης των συμπολιτών μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.