Στον Ιστορικό ορεινό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γνωστό ως «Παναγία Γόργιανη» στη Σπερχειάδα, ο οποίος αποτέλεσε καταφύγιο για τον άμαχο πληθυσμό της μαρτυρικής πόλεως Σπερχειάδος την περίοδο της κατοχής και στο ολοκαύτωμα της πόλεως το 1944, τέλεσε χθες το βράδυ Ιερά Αγρυπνία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, επί τη Εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, της Αγίας Ισαποστόλου Θέκλης και του Οσίου Σιλουανού του Αθωνίτου.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλε ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» Δρ. Ανδρέας Ιωακείμ.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αρχικά δόξασε τον Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκο για την ευκαιρία της τόσο όμορφης Αγρυπνίας, η οποία όπως ανέφερε: «Ξεκουράζει τον κουρασμένο άνθρωπο και τον ανεβάζει στον Θεό».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αγάπη της Παναγίας, αλλά και στην αγάπη των πιστών, η οποία τον αγκαλιάζει κάθε φορά που επισκέπτεται την Δυτική Φθιώτιδα και συνεχάρη και ευχαρίστησε την ομάδα των νέων παιδιών από την Σπερχειάδα, τα οποία είχαν την ιδέα αυτής της νυχτερινής Λειτουργίας, καθώς επίσης και να απευθύνουν πρόσκληση στον Σεβασμιώτατο, την οποία αποδέχθηκε με πολλή χαρά, παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμά του.

«Αυτές οι Θείες Λειτουργίες είναι ευκαιρίες για να παίρνουμε δύναμη και κουράγιο στη ζωή μας, που τόσο πολύ την έχουμε ανάγκη», σημείωσε ο κ. Συμεών.

Αναφερόμενος στον βίο του Οσίου Σιλουανού του Αθωνίτου ο κ. Συμεών ανέφερε:

«Ο Άγιος Σιλουανός άκουσε την φωνή του Θεού να του μιλάει και να απαντάει στις αναζητήσεις του: ««Κράτει τόν νοῦν σου εἰς τόν Ἅδην καί μή ἀπελπίζου».

Κράτησε μέσα σου την ελπίδα και την αγάπη σου στο Θεό. Κράτησε το νου σου αφοσιωμένο, στον πόθο και στην λαχτάρα να συναντήσεις τον Θεό, έστω και αν βρίσκεσαι μέσα στον Άδη των δυσκολιών, της λαχτάρας, της θλίψης, της απελπισίας, της απορίας, της αγωνίας και μην απελπίζεσαι.

Πόσο ανάγκη έχουν να ακούσουν αυτή την φωνή τα παιδιά μας, που βρίσκονται μέσα στην κόλαση των ναρκωτικών, των εξαρτήσεων και των διαφόρων λαθών. Πραγματική πρόοδος, και εκσυγχρονισμός, είναι να δίνουμε ελπίδα και κουράγιο στους αδελφούς μας, που έχουν ανάγκη.

Αποτελέσματα της απελπισίας, είναι όσα ειδεχθή βιώνουμε καθημερινά γύρω μας. Η απελπισία καταβάλει την ψυχή του ανθρώπου. Η πανδημία είναι ένας σταθμός αυτής της κατρακύλας, που βιώνει ο κόσμος. Εμείς όμως καλούμεθα να σκορπίζουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία. Ο Χριστιανός οφείλει να καρποφορεί στο φυτώριο της αγάπης με πράξεις. Δεν μπορείς να μιλάς για ελπίδα, χωρίς να δείχνεις έμπρακτα την αγάπη σου».

Εκ μέρους των νέων της Σπερχειάδος, τον κ. Συμεών καλωσόρισε στο Ναό της Παναγίας της Γόργιανης και τον ευχαρίστησε για την αγιαστική παρουσία του και την αγαπητική αποδοχή της προσκλήσεως των νέων της Σπερχειάδος, ο Ιατρός – Παιδίατρος κ. Αλέξανδρος Ντζούνας, ο οποίος τυγχάνει και μαθητής Βυζαντινής Μουσικής στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

Ο Σεβασμιώτατος μάλιστα, επισφράγισε αυτή την ιστορική και ιδιαίτερα ευλογημένη Αγρυπνία, χειροθετώντας Αναγνώστη της Ιεράς Μητροπόλεως τον κ. Ντζούνα, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι αναφώνησαν το Άξιος!

Στην Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία παραβρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κ. Κωνσταντίνος Καραγιάνη, ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και ο Πρόεδρος της Σπερχειάδος κ. Νίκος Τζιβελέκας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.