Δεκαπέντε χιλιάδες Ουκρανοί πρόσφυγες εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην χώρα τους, έφτασαν στην Κύπρο τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Μέσα στις χιλιάδες αυτές, μία μάνα και η κόρη της μίλησαν στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ για όσα συγκλονιστικά βίωσαν μέχρι την άφιξη και την ασφαλή διαμονή τους στην Κύπρο.

Τα λόγια τους αποκαλύπτουν το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο του πολέμου.

Με μια βαλίτσα στο χέρι, εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να γλυτώσουν από τους βομβαρδισμούς.

«Στη δική μας πόλη, το κέντρο της πόλης καταστράφηκε και στις γύρω περιοχές έπεφταν βόμβες. Ήμασταν τόσο φοβισμένοι, φόβος συνέχεια, ξαπλώναμε να κοιμηθούμε με τα ρούχα, επειδή κάθε στιγμή ήταν επικίνδυνη εξαιτίας των βομβαρδισμών. Παίρναμε τα μωρά και κατεβαίναμε στα υπόγεια. Ήμασταν πάρα πολύ φοβισμένοι και δεν ξέραμε και πόσο θα έπρεπε να μέναμε εκεί, ήταν κρύο».

«Αρχίσαμε και φοβόμασταν κάθε ήχο που ακούγαμε, ακόμη κι αν δεν είχε σχέση με αεροπλάνα. Ευτυχώς, στην Κύπρο ζει η εγγονή μου, που μας δέχθηκε εδώ στην οικογένειά της».

Ιστορίες με τις οποίες θα μπορούσαν σαφώς να ταυτιστούν πολλοί Κύπριοι, που έζησαν την κτηνωδία του αιμοσταγούς εισβολέα.

Εξ ου και για μια ακόμα φορά δείχνουμε την μεγαλοψυχία μας ως λαός.

«Και ξεκινήσαμε πήγαμε προς το Λβοβ και από εκεί περάσαμε στην Πολωνία και τώρα είμαστε στην Κύπρο. Στην Πολωνία μας δέχθηκαν πολύ καλά, μας πρόσφεραν φαγητό και διαμονή, ήταν πολύ φιλόξενοι. Και τώρα μας δέχθηκε η Κύπρος».

Και ο Γολγοθάς για τους Ουκρανούς πρόσφυγες… συνεχίζεται.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.