Αρχιεπισκοπή Αμερικής:

Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, εκ μέρους της Ιεράς Ελληνορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής, εξέφρασε τα αισθήματα δυσπιστίας, οργής, πόνου και θλίψεως του συνόλου των πιστών της Εκκλησίας μας, στο άκουσμα της χθεσινής πράξεως βίας, μίσους και του κακού σ’ ένα μικρό ναό Βαπτιστών στην ύπαιθρο του Sutherland Springs στο νότιο Τέξας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμεθα συγκλονισμένοι και δυσκολευόμεθα να πιστέψουμε το γεγονός αυτής της αναπάντεχης και παράφορης εκρήξεως βίας. Πονούμε και θρηνούμε για την απώλεια της ζωής αθώων ανθρώπων ακριβώς κατά την ώρα της Κυριακάτικης θείας λατρείας και προσευχής. Πενθούμε όλοι μας ως έθνος.

Είμεθα ενωμένοι και αλληλέγγυοι και εναγκαλιζόμεθα τους συνανθρώπους μας στο Sutherland Springs, τους επιζώντες, τις οικογένειες και τους φίλους εκείνων που έχασαν τη ζωή τους άδικα και πρόωρα.

Όλοι μας ως έθνος και όλοι μας ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί στις Ηνωμένες Πολιτείες ευρισκόμεθα και πάλι σε μια σταθερή κατάσταση ενθέρμου και εκτενούς προσευχής και ικεσίας στον Παντοδύναμο Θεό για ίαση, παρηγορία και καθοδήγηση προς τους ζώντας και για την ανάπαυση των ψυχών των εκλιπόντων».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.