Μέσα σε κλίμα αναστάσιμης χαράς εορτάσθηκε το πρωί της Παρασκευής της Διακαινησίμου η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ, όπου ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος τέλεσε δύο χειροτονίες κληρικών, ενός Πρεσβυτέρου και ενός Διακόνου.

Χειροτονίες Πρεσβυτέρου και Διακόνου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Το πρωί της Παρασκευής της Διακαινησίμου εορτάσθηκε μέσα σε κλίμα αναστάσιμης χαράς η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Σύδνεϋ, όπου ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος τέλεσε δύο χειροτονίες κληρικών, ενός Πρεσβυτέρου και ενός Διακόνου. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου κ. Τιμοθέου Κλιντσάρη και κατόπιν την εις Διάκονον χειροτονία του υποδιακόνου κ. Κυριάκου Θεολόγου. Συγκινημένοι παρακολουθούσαν τα τελούμενα πολλοί συγγενείς και φίλοι των χειροτονηθέντων κληρικών, οι οποίοι μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο, τους παριστάμενους ιερείς και όλο το εκκλησίασμα, αναφώνησαν «Άξιος» στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ευχόμενοι στον πατέρα Τιμόθεο και στον διάκονο Κυριάκο να έχουν μια ευλογημένη πορεία στην ιερωσύνη.

Νωρίτερα, απευθυνόμενος στον νέο Πρεσβύτερο, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος περιέγραψε αυτήν την πορεία του κάθε κληρικού ως ένα ταξίδι «μεταξύ του Σταυρού και της Τριημέρου Αναστάσεως του Χριστού» και ως ταξίδι «μεταξύ ουρανού και γης». «Η ζωή του κληρικού είναι δύσκολη και περιπετειώδης γιατί ευρίσκεται πάντοτε εν κινήσει και προσμονή», επισήμανε στον π. Τιμόθεο, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για μια ζωή συνεχών προκλήσεων, δοκιμασιών και περιπετειών ή διαφορετικά συνεχών και αλλεπαλλήλων σταυρώσεων και αναστάσεων».
Στο ξεκίνημα αυτού του ταξιδιού, ο νέος στην ηλικία κληρικός έλαβε τις πατρικές συμβουλές του Αρχιεπισκόπου του. «Καλείσαι, ως Πρεσβύτερος πλέον, να σώσεις ψυχές, να εκδαπανηθείς γι᾽ αυτές, να αφανιστείς, να ταπεινωθείς και όχι να τις εκμεταλλευτείς για να κερδίσεις ή να εντυπωσιάσεις», του τόνισε και συμπλήρωσε: «Καλείσαι να οδηγήσεις ψυχές στον Χριστό μέσα από μια ειρηνική διαδικασία, με πολλή σύνεση και σοφία, με ησυχία και γαλήνη, με ταπείνωση και εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.