Συνάντηση με τον Υπουργό Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας Ράτκο Ντιμίτροβιτς είχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Σερβία, καθώς και για τα μέτρα που λαμβάνει το κράτος προκειμένου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάκαμψης. Επίσης, παρουσίασε λεπτομερώς μια σειρά από πολύ ανησυχητικά στοιχεία και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Σερβία έχει λιγότερους από επτά εκατομμύρια κατοίκους μετά από αρκετές δεκαετίες.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Σερβίας τόνισε ότι το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο και δυσκολότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σερβικός λαός, επισημαίνοντας παράλληλα ότι και οι προκάτοχοι του είχαν διαπιστώσει τις τεράστιες διαστάσεις του προβλήματος. Επιπλέον, εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στα μέτρα που λαμβάνει το κράτος στο πλαίσιο αυτό.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η οικογένεια είναι η βάση του έθνους και της κοινωνίας υπογραμμίζοντας ότι χωρίς αυτή δεν είναι δυνατή η δημογραφική ανανέωση και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρηθούν οι παραδοσιακές αξίες του θεσμού. Τέλος, οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι το κράτος και η Εκκλησία πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Σέρβων στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, καθώς και την διατήρηση και την ενίσχυση των δεσμών με τους Σέρβους της διασποράς.

ope,gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.