Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος υποδέχθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας τον νέο Πρέσβη της Ελλάδας στη Βουλγαρία Αλέξιο Μάριο Λυμπερόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μακαριώτατος έκανε ιδιαίτερη μνεία στις καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και εξέφρασε ευχές στον Έλληνα Πρέσβη για κάθε επιτυχία στο έργο του στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών.

Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα της τέλεσης Ιερών Ακολουθιών στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Βουλγαρία, καθώς και το πνευματικό όφελος των επισκέψεων που πραγματοποιούν Έλληνες και Βούλγαροι σε ναούς και μοναστήρια των δύο χωρών.

Στο τέλος της συνάντησης οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ευχή και την ελπίδα για περισσότερες συναντήσεις και περαιτέρω συνεργασία στο μέλλον στο πλαίσιο λήψης χρήσιμων πρωτοβουλιών τόσο για την κοινωνία όσο και για την Εκκλησία.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος, Βοηθός του Μητροπολίτη Σόφιας και Πατριάρχη πάσης Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, και οι συνεργάτες του Μακαριωτάτου, κ.κ. Τεοντόρ Ατανάσοφ και Άγγελ Μλαντένοφ, Γραμματέας του Μητροπολίτη Σόφιας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.