Προσκυνηματική περιήγηση στην Κύπρο πραγματοποίησαν από την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 έως το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, πιστοί της ενορίας του Αγίου Μαξίμου του Γραικού της Άρτας, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο και τον Εφημέριο της ενορίας π. Νικόλαο Κακοχρήστο.

Στο πλαίσιο της προσκυνηματικής εκδρομής ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή Κύπρου και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Γεώργιο.

Το προσκύνημα περιελάμβανε επίσης επισκέψεις στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου, την Ιερά Μονή Αγίας Θέκλης στην Μοσφιλωτή της επαρχίας Λάρνακας, την κολόνα του Αποστόλου Παύλου στην Πάφο, την Κατακόμβη της Αγίας Σολομονής, τα Φυλακισμένα Μνήματα, την Μακεοδονίτισσα όπου βρίσκεται ο “τύμβος” στρατιωτικό νεκροταφείο Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων πεσόντων της Κύπρου στους αγώνες κατά των Τούρκων, την Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Μαχαιρά, το Πολιτιστικό Κέντρο της Κατεχόμενης Αμμοχώστου, την Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Κύκκου, την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στον Όμοδο, την Αγία Νάπα και τον τάφο του Αγίου Λαζάρου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.