Ως γνωστόν, σήμερα ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην πόλη της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων, λίγα 24ωρα πριν από την ειδική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τις σχέσεις με την Τουρκία.

Πέρα από αυτόν τον κύκλο των πολιτικών επαφών η σύζυγος του, που τον συνοδεύει σε αυτό το ταξίδι, κ. Σούζαν Πομπέο, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον ιερό ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Άγιο Δημήτριο, και να προσκυνήσει τα χαριτόβρυτα λείψανα του προστάτου και εφόρου και να εκφράσει ως χριστιανή ορθόδοξη την ευλάβεια της προς έναν οικουμενικό Άγιο της Εκκλησίας.

Εκεί, έτυχε θερμής υποδοχής από τον προϊστάμενο του προσκυνήματος Αρχιμ. Δαμασκηνό Πέτικα και τους εφημερίους π. Γεώργιος Θεοδωρή και π. Νικόλαο Χαμαμτζόγλου, οι οποίοι ξενάγησαν την κ. Πομπέο στους σεβάσμιους χώρους του ιστορικού ναού και την πληροφόρησαν για την ιστορία του ιερού λειψάνου, τα θαύματα του Αγίου αλλά και το μεγαλείο του αγίου μύρου που αναβλύζουν τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγ. Δημητρίου.

Τέλος ο π. Δημήτριος της προσέφερε μια εικόνα και άλλα δώρα ως ευλογία και εις ανάμνηση της επισκέψεώς της στον Μεγαλομάρτυρα.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Βασίλης Χάδος (ope.gr)

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.