Αποζημιώσεις 1,49 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για ζωικό κεφάλαιο ετών 2019 και 2020. Με το ποσό των 1.490.000 ευρώ θα ενισχυθούν οι κτηνοτρόφοι, για την εξυγίανση του ζωικού τους κεφαλαίου.

Ειδικότερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης υπέγραψε σειρά αποφάσεων για τη διάθεση του ποσού των 1.490.516,88 ευρώ για οικονομικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου για τα έτη 2019 και 2020.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις, τα ποσά αφορούν κτηνοτρόφους στις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Αργολίδας, Αρκαδίας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου (Αλεξανδρούπολης), Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λάρισας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας και Χαλκιδικής.

Η φορολογία

Αξίζει να τονιστεί ότι για όσους φορολογουμένους δεν υπήρχε καμία αλλαγή στην περιουσιακή τους κατάσταση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ο ΕΝΦΙΑ που θα προκύψει σε λίγες εβδομάδες θα είναι ίδιος με αυτόν που κατέβαλαν πέρυσι.

Αν κάποιος, στο πλαίσιο και των διορθώσεων των αδήλωτων τετραγωνικών που αφορούν τους υπολογισμούς δημοτικών τελών, φόρων και ΤΑΠ, προχώρησε σε τροποποίηση του Ε9 αυξάνοντας τα τετραγωνικά μέτρα, τότε είναι πολύ πιθανόν να επιβαρυνθεί με επιπλέον ΕΝΦΙΑ.

Αυτό που θα διαπιστώσουν τα εκατομμύρια των ιδιοκτητών είναι ότι η πρώτη δόση που καλούνται να πληρώσουν είναι μειωμένη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή, καθώς εφέτος ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις και όχι σε πέντε που ίσχυσε πέρυσι.

Για παράδειγμα, για ιδιοκτήτη ακινήτου που καλείται να πληρώσει συνολικό ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ η καθεμία από τις έξι δόσεις που θα πληρώσει είναι 83,3 ευρώ, ενώ πέρυσι η πρώτη δόση (από τις πέντε) ήταν 100 ευρώ. Αν καθυστερήσει ο φορολογούμενος να πληρώσει την κάθε δόση έστω και μία ημέρα, θα επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις 0,73% για κάθε μήνα που θα περνάει από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της εν λόγω δόσης.

Όποιος εμφανίζει αδυναμία να πληρώσει τις έξι μηνιαίες δόσεις έχει τη δυνατότητα να εντάξει την κάθε δόση χωριστά στη νέα πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων με επιβάρυνση ένα σχετικά χαμηλό επιτόκιο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.