ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

O Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. κ. Γεώργιος αφίχθη, μετά της τιμίας συνοδείας του στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη, 2 Μαρτίου, προς πραγματοποίηση της ειρηνικής επισκέψεως του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου συνοδεύουν οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Κιτίου κ. Νεκτάριος και Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Εν συνεχεία θα έγινε επισήμως δεκτός στην Αίθουσα του Θρόνου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο και της εκεί σεβασμίας Ιεραρχίας.

Αναφορικά με την συνέχεια την ενημέρωσης για την ειρηνική επίσκεψη, το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφέρει:

“Το Σάββατον, 4ην Μαρτίου, και ώραν 4ην μ. μ., επί τη μεγάλη εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, η Α. Μακαριότης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, θα χοροστατήση εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ, κατά τον Μ. Εσπερινόν του Σαββάτου.

Την επομένην, Κυριακήν, 5ην ιδίου, η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, θα προστή της καθιερωμένης Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, εν συλλειτουργία μετά της Α. Μακαριότητος, του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου.

Μετά την απόλυσιν, θα γίνη ανταλλαγή επισήμων προσφωνήσεων μεταξύ των δύο Προκαθημένων, εν συνεχεία δε θα τελεσθή το ειθισμένον Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των υπέρ της Ορθοδόξου ημών πίστεως αγωνισαμένων και τελειωθέντων εν αυτή και θα επακολουθήση η λιτάνευσις των ι. εικόνων υπό του Πατριάρχου, του Μακαριωτάτου και των συλλειτουργούντων Αυτοίς αγίων Αρχιερέων”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.