Του Κώστα Ονισένκο-Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δέχθηκε να εξετάσει την καταγγελία του επικεφαλής του λεγόμενου “Πατριαρχείου Κιέβου” Φιλάρετου (Ντενίσενκο) σχετικά την παύση λειτουργίας του συγκεκριμένου φορέα.

Ειδικότερα, μετά την Ενωτική Σύνοδο τον Δεκέμβριο του 2018 το λεγόμενο “Πατριαρχείο Κιέβου” σταμάτησε τη λειτουργία του καθώς ενώθηκε με την Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία που μόλις είχε δημιουργηθεί μετά την παραχώρηση Τόμου Αυτοκεφαλίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Παρά το γεγονός ότι η παύση του “Πατριαρχείου Κιέβου” έγινε με απόφαση του Φιλάρετου, αργότερα ο ίδιος προσπάθησε να την αναιρέσει. Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας -τον Μαίου του 2019- ανακοίνωσε ότι το “Πατριαρχείο Κιέβου” έχει και επίσημα καταργηθεί.

Στις 8 Νοεμβρίου 2020, το νομικό τμήμα του πρώην “Πατριαρχείου Κιέβου” καθέσε καταγγελία κατά των ουκρανικών αρχών σχετικά με την κατάργηση λειτουργίας του (“Πατριαρχείου Κιέβου”) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στις 9 Φεβρουαρίου φέτος, το Δικαστήριο έστειλε επιστολή στην νομική εκπρόσωπο του “Πατριαρχείου Κιέβου” με την οποία γνωστοποιεί ότι δέχεται να εξετάσει την καταγγελία. Χθες η νομική εκπρόσωπος του Φιλάρετου Νεονίλα Τκατσένκο -με ανάρτησή της στο Facebook- δημοσιοποίησε την επιστολή του Δικαστηρίου.

Στην ανάρτησή της η Τκατσένκο καταφέρεται με απαξιωτικά λόγια κατά του πρώην Ουκρανού προέδρου Ποροσένκο και άλλων προσώπων και χαρακτηρίζει ως “αρπαγή” την κατάργηση του λεγόμενου “Πατριαρχείου Κιέβου”.

orthodox times

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.