Ένα ακόμα βροντερό ΟΧΙ στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Ένα ακόμα βροντερό ΟΧΙ στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για επέκταση των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο, είπε σήμερα το μεσημέρι ο Έβρος, με μια εντυπωσιακή συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.

Η σημερινή συγκέντρωση ήταν η τρίτη κατά σειρά στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής και όλου του Έβρου γενικότερα, μπορεί να μην είχε τον δυναμισμό και τον παλμό της προηγούμενης, όταν στις 8 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε την πόλη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και τον… περιποιήθηκαν δεόντως οι ακρίτες!

Όσα συμβαίνουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία εντός και εκτός Ελλάδος όλα στο ekklisiaonline.gr.

Στη συγκέντρωση παρόντες ήταν και ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, κ. Δαμασκηνός, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Ανάμεσα σε αυτούς σύσσωμο, σχεδόν, παρών έδωσαν και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, αποδεικνύοντας την συστράτευση όλων κατά της σχεδιαζόμενης επέκτασης των δομών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Αξίζει να σημειωθεί πως στην διαμαρτυρία συμμετείχαν επίσης οι δήμαρχοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης, ενώ την Περιφέρεια ΑΜ-Θ εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Βενετίδης, καθώς και φορείς της περιοχής όπως το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας, ο Εμπορικός Σύλλογος της Ορεστιάδας που προχώρησε άλλωστε και σε συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων ώστε οι καταστηματάρχες να δώσουν το παρών στην συγκέντρωση.

Τους Μητροπολίτες της Θράκης εκπροσωπεί ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός. Να υπενθυμίσουμε πως χθες, Πέμπτη, 11 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης συναντήθηκε με τους τέσσερις υπουργούς για το θέμα του Φυλακίου, για το περιεχόμενο της οποίας ενημέρωσε μέσω ανάρτησής του. Όπως ανέφερε ο ίδιος «παραβρέθηκα σε σύσκεψη με τον υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, τον υπουργό μετανάστευσης και άσυλου κ. Μηταράκη, τον υφυπουργό εθνικής άμυνας κ. Στεφάνη και τον υφυπουργό πάρα τω πρωθυπουργό κ. Λιβάνιο για το θέμα των δομών στο φυλάκιο δήμου Ορεστιάδας.

Κατέθεσα αναλυτικά την ισχυρή επιχειρηματολογία της τοπικής κοινωνίας μας. Ακολούθησε συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες και έλαβα τη δέσμευση του κ. Χρυσοχοΐδη για επίσκεψή του στο δήμο μας, σε σύντομο χρονικό διάστημα ,ώστε να ενημερώσει την τοπική κοινωνία, για θέματα ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ του υπουργείου του».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.