Στην Ίμβρο θα μεταβεί την Κυριακή ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος όπου θα τελέσει τα εγκαίνια στον νεόδμητο (νεοανακαινισμενο εκ βαθρων) ναό του Αγίου Τρύφωνα στο Σχοινουδι, ανήμερα της εορτής του Αγίου την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου.

Την Ίμβρο θα επισκεφθεί και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος κατά τον χαιρετισμό του στην κοπή της Αγιοβασιλόιτας του Συλλόγου Ιμβρίων. Σκοπός της επίσκεψης του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών είναι να διαπιστώσει από κοντά τις συνθήκες τις οποίες εγκαταβιούν οι κάτοικοι της μαρτυρικής νήσου.

Ο νεόδμητος ναός του Αγίου Τρύφωνα στο Σχοινούδη (Φωτογραφία: Μητροπολίτης Ίμβρου Κύριλλος)

Απευθύνοντας πριν λίγες ημέρες διαδικτυακό χαιρετισμό στην εκδήλωση κοπής της Αγιοβασιλόπιτας του Συλλόγου Ιμβρίων ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι κάθε φορά που επισκέπτεται την Ίμβρο, γεμίζει η ψυχή του αγαλλίαση και ελπίδα, ενώ μαζί με τις πολλές μνήμες από το παρελθόν, τον κατακλύζει η χαρά για όσα θετικά βλέπει να εξελίσσονται σήμερα σε αυτόν τον τόπο.

«Τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς εγρήγορση και αγώνα, χωρίς συνεχή προσπάθεια και αυτοθυσία», υπογράμμισε σε άλλο σημείο, ενώ επισήμανε πως «το ενδιαφέρον για την πορεία της Ίμβρου είναι καθήκον ιερό, εν επιγνώσει ότι αν εμείς οι ίδιοι δεν ενδιαφερθούμε για τη μικρή πατρίδα μας, κανείς άλλος δεν πρόκειται να το πράξει».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.