Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου στην πόλη Ρόσκο (Roscoe) της Νέας Υόρκης, όπου προέστη των Ιερών Ακολουθιών επί τη μνήμη του Αγίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη το εσπέρας της Κυριακής 8 Νοεμβρίου και χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, ενώ το πρωί της Δευτέρας προέστη της Θείας Λειτουργίας. Στη συνέχεια παρακάθισε στην τράπεζα με τους πατέρες της Μονής όπου και συζήτησε μαζί τους.

Η Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1999 με τη συνοδεία επτά πατέρων, προερχομένων από την Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου Αριζόνας, και με πρώτον ηγούμενον της Μονής τον ιερομόναχον Ιωσήφ ο οποίος μαζί με τον μοναχό Γερμανό ήρθαν από την Ιερά Μονή του Οσίου Φιλοθέου του Αγίου Ορους τον Δεκέμβριο του 1993.

Η Μονή ιδρύθηκε υπό την πνευματική καθοδήγηση του μακαριστού Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας κατόπιν σχετικής άδειας του πρώην αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Σπυρίδωνος. Σήμερα τελεί δε υπό την πνευματική εποπτεία και κανονική δικαιοδοσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.