Μέσα στη τρικυμισμένη θάλασσα της ζωής, την αγωνία της οποίας δυστυχώς επιτείνει η πανδημία του κορονοϊού, υπήνεμο λιμάνι προβάλλει η αγκαλιά του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου, επισκόπου Μύρων της Λυκίας, ο οποίος με την φιλάνθρωπη καρδιά του προστατεύει τους ναυαγούς του τρικυμισμένου βίου μας και αδιαλείπτως θαυματουργεί για να μας σώσει.

Στον δημοφιλή αυτόν άγιο ο πιστός λαός μας εναποθέτει σε εκείνον την προσευχή του με την βεβαία ελπίδα ότι ο Δημιουργός του παντός και Κύριος ταις πρεσβείαις του αγίου θα δώσει αίσιο τέλος στην θλίψη και στον πόνο όλων μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επί τη μνήμη του αγίου Νικολάου, την Κυριακή 6 του μηνός Δεκαμβρίου ε.έ., ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Δαδιάς, του Δήμου Σουφλίου. Αναφερόμενος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στο πρόσωπο του αγίου Νικολάου εσημείωσε ότι «ο άγιος Νικόλαος ως «Κανών Πίστεως» μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να παραμένουμε ακλόνητοι στην πίστη μας και όπως εκείνος να μην συμβιβαζόμεθα με την αίρεση και να μην συσχηματιζόμεθα με την κοσμική εξουσία, την οποία πολλάκις ήλεγξε για την παρέμβασή της στα θέματα της πίστεως και τις αδικίες της προς τον λαό. Ως «Εικών Πραότητος» δε μας υπενθυμίζει την αγαθή προαίρεση και την εκδήλωση της αγάπης με την οποία θα πρέπει να προσεγγίζουμε τον συνάθρωπό μας στο πρόσωπο του οποίου εκάστοτε συναντούμε τον Χριστό».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, αφού συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωακείμ Βαλιδάκη, τον παρεκάλεσε τον εφημέριο να μεταφέρει στα σπίτια του χωριού την εικόνα του αγίου Νικολάου για να προσκυνήσουν οι πιστοί, αφού οι περισσότεροι δεν μπόρεσαν για ευνόητους λόγους να προσκυνήσουν τον άγιο και να μεταφέρει τις εόρτιες ευχές του και την πατρική ευλογία του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.