«Ζεσταίνει την καρδιά μου να ξέρω ότι υπάρχει δεσμός με έναν πρόσφατο άγιο» δήλωσε και περιέγραψε πώς έγινε η συζήτηση με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδόφορο, στην οποία αναφέρθηκε στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του.

Την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση σχετικά με τις αναφορές του για το «θαύμα με τον σταυρό στην βάπτισή του» έκανε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αποκαλύπτοντας νέες πληροφορίες για τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδόφόρο, στην οποία έγινε και η συγκεκριμένη εξομολόγηση.

«Το είπα διότι υπήρχε μια εικόνα του Αγίου Ιακώβου στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Πριν αναφερθώ σε αυτό ο κ. Ελπιδοφόρος μου είπε ότι ο Άγιος Ιάκωβος, ο οποίος σημειωτέον είναι ένας από τους πιο πρόσφατους Αγίους, ήταν ο μέντοράς του, γι’ αυτό έγινε ο διάλογος» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1.

«Στο τέλος της ημέρας είναι κάτι που ζεσταίνει την καρδιά μου να ξέρω ότι ότι υπάρχει ένας δεσμος με έναν πρόσφατο Άγιο» συμπλήρωσε για να προσθέσει αμέσως μετά ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζω την πολιτική σταση τη δική μου ή του κόμματος, ήταν ξεκάθαρη η θέση μου από την αρχή για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας».

«Το υπεραναλύετε. Το μόνο θαύμα που υπάρχει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναστηθεί μετά από τόσα που έχει περάσει τους τελευταίους μήνες και χρόνια και είμαι υπερήφανος για το πού βρισκόμαστε» είπε ακόμα ο κ. Κασσελάκης

Όσον αφορά, δε, το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική ότι έχει πολλές παρουσίες με lifestyle χαρακτηριστικά, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «δεν φοβάμαι την κρίση του κόσμου, την εμπιστεύομαι. Δόθηκε η δυνατότητα στους υποψηφίους να παρουσιάσουν τις θέσεις τους, σέβομαι την κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι έχουν να προσφέρουν και να πουν κάτι, κανείς δεν είναι τυχαία εκεί που είναι, όλοι πρέπει να αποδείξουν αν αξίζουν τη θέση στις Βρυξέλλες που διεκδικούν».

«Όταν βαφτίστηκα σχηματίσθηκε ένας Σταυρός από λάδι»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε τι συνέβη όταν βαπτίστηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και ιερείς της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη.

«Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος», είπε ο κ.Κασσελάκης και τόσο η περιγραφή, όσο και η … προφητεία έμειναν ασχολίαστα από τους ιερείς που τον άκουσαν. Το περιστατικό έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Hellas Journal και επιβεβαίωσαν στο protothema.gr εκκλησιαστικές πηγές.

Ο κ.Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, όπου παρέστη στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου, στην 5η λεωφόρο και είχε επαφές με φορείς της Ομογένειας.

Σημειώνεται ότι ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης ήταν Μικρασιάτης Έλληνας ιερομόναχος και ηγούμενος της Μονής Οσίου Δαυίδ Εύβοιας. Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του μοναχικού χώρου στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα. Ξεχώρισε για τον ασκητικό οσιακό του βίο, καθώς και για τα χαρίσματα τα οποία ανέπτυξε και τα οποία τον κατατάσσουν στις σύγχρονες μορφές αγιότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Εκοιμήθη το 1991 σε ηλικία 71 ετών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.