ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Το βακτήριο μετονομάστηκε αργότερα Lactobacillus bulgaricus προς τιμήν της πατρίδας του Grigorov. Δειτε αναλυτικά.

Ο Στάμεν Γκριγκόροφ γεννήθηκε μια ημέρα σαν σήμερα, στις 27 Οκτωβρίου του 1878, στο χωριό Στούνεν Ίζβορ, που βρίσκεται στην περιοχή Τραν της δυτικής Βουλγαρίας. Παθιασμένος με την επιστήμη από νεαρή ηλικία, έβαλε στόχο να αποκτήσει ένα διδακτορικό από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Γενεύης, στην Ελβετία. Μετά το γάμο του, το 1904, ο Dr. Stamen Grigorov επέστρεψε στο πανεπιστήμιο για να εργαστεί ως βοηθός ερευνών.

Ως μια υπενθύμιση του σπιτιού, η σύζυγος του Γκριγκόροφ του δώρισε κάποια μαγειρικά σκεύη με τροφές, συμπεριλαμβανομένου του γιαουρτιού. Γεμάτος περιέργεια από τα φημισμένα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση του γιαουρτιού, ο Dr Stamen Grigorov αποφάσισε να το αναλύσει κάτω από ένα μικροσκόπιο. Μετά από χιλιάδες πειράματα, το 1905, βρήκε τελικά αυτό που έψαχνε: τον μικροοργανισμό σε σχήμα ράβδου που προκαλεί τη ζύμωση του γιαουρτιού.

Αργότερα το ίδιο έτος, ο Γκριγκόροφ πήρε θέση ως επικεφαλής γιατρός σε τοπικό νοσοκομείο στη γενέτειρά του, το Τραν. Το 1906, κυκλοφόρησε ένα πρωτοποριακό έγγραφο που δείχνει την πρώτη χρήση των μυκήτων πενικιλίνης κατά της φυματίωσης. Συνέχισε αυτή την έρευνα και εργάστηκε ως γιατρός σε όλη την υπόλοιπη ζωή του, σώζοντας χιλιάδες ζωές στην πορεία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.