Ευρεία αναφορά στις τουρκικές εφημερίδες στην επίσκεψη του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών και του Οικουμενικού Πατριάρχη στο νησί του Β.Α. Αιγαίου - Λειτούργησε και πάλι εκκλησία, μετά από 55 χρόνια.

Με τίτλο: «Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών παρευρέθηκαν σε λειτουργία στην Ίμβρο» η τουρκική εφημερίδα Sozcu παρουσίαζει την επίσκεψη του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη στο νησί, με αφορμή τα εγκαίνια του ανακαινισμένου εκ βάθρων ναού του Αγίου Τρύφωνα στο Σχοινούδι, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν την Τρίτη, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία ομογενών και επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Κατσανιώτης, που επισκέφθηκε πρώτη φορά το νησί, συναντήθηκε με την εκεί ομογένεια, τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου, Κύριλλο, με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και τα Ομογενειακά Σχολεία.

H Sozcu και άλλα τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την είδηση της παρουσίας Βαρθολομαίου, χαρακτηρίζοντάς τον «Πατριάρχη Φαναρίου» και του Κατσανιώτη στην Ιμβρο, σημειώνοντας πως ο ναός βρίσκεται σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα και ψηλότερα σημεία του νησιού, ανοίγοντας τις πόρτες του για τους πιστούς 55 χρόνια μετά και αφού προηγήθηκαν αναστηλωτικές εργασίες ενός έτους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.