Συνταγές - Νηστεία

Σουπιές με σπανάκι & διάφορα χορταρικά.

Κλασικό νηστίσιμο πιάτο !

Υλικά
1 +1/2 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι ψιλοκομ. ραδίκια, σέσκουλα, ζοχιά
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομ.
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομ.
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομ.
1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομ.
3 κρεμμυδάκια ψιλοκομ.
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ.
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομ.
1 κ.σ. πελτέ
1 φλ. ελαιόλαδο
2/3 φλ. κρασί λευκό
500 ml ζεστό νερό
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις σουπιές, καθώς και τα λαχανικά. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ρίχνετε τις σουπιές και ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσουν για 4΄-5΄. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε 2΄-3΄.

Προσθέτετε την ντομάτα και τον ντοματοπελτέ και ανακατεύετε. Ρίχνετε το νερό και χαμηλώνετε την θερμοκρασία. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35΄.

Προσθέστε τα λαχανικά αλατοπιπερώστε και συνεχίστε το μαγείρεμα για 15΄ περίπου (μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του).

ΣΗΜ.: Προσθέστε για πιο πικάντικη γεύση μια πιπεριά τσίλι και αφαιρέστε στο τέλος του φαγητού.

Σχετικά με την σουπιά

Η σουπιά (επιστημονική ονομασία sepia, ελλ. σηπία) είναι γένος μαλακίων της τάξης των Σηπιιδών Sepiida ομοταξίας των κεφαλοπόδων. Ανήκει στην τάξη των Δεκαπόδων και απαντάται στις εύκρατες και ζεστές θάλασσες. Η κύρια τροφή της είναι μικρά ψάρια αλλά και γαρίδες. Ζει σε βάθος μέχρι 100 μέτρα.

Αλιεύεται με δίχτυα, καμάκι και με ξυλοσουπιά. Εκτός από το κρέας της, το όστρακό της χρησιμοποιείται στη χρυσοχοΐα ως καλούπι, για τη λείανση των μετάλλων πριν ελαιοχρωματιστούν και (σε σκόνη) για την παραγωγή οδοντόκρεμας. Το πλέον γνωστό είδος είναι η σουπία η φαρμακευτική.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.