Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου στη Σόφια γιόρτασε την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου, 50 χρόνια από τον καθαγιασμό του, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου.

Η πεντηκοστή επέτειος από τον καθαγιασμό του ναού εορτάστηκε με πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λευκουπόλεως (Μπελογραντσίκ) κ. Πολύκαρπου και των ιερέων του ναού.

Κατά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκαν δύο χειροτονίες: ο διάκονος Ιβάν Ντιμίτροφ χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και ο μοναχός Μιχαήλ, αδελφός της Μονής Οσενόβλακ, χειροτονήθηκε ιεροδιάκονος.

Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ο επίσκοπος Πολύκαρπος κηρύττοντας τον θείο λόγο, μίλησε για την ανάσταση του γιου της χήρας της Ναΐν, τονίζοντας το γεγονός της νίκης του Κυρίου Ιησού Χριστού επί του θανάτου, καθώς και τη δύναμη, το μεγαλείο, το απέραντο έλεος και την αληθινή αγάπη Του για τους ανθρώπους. Υπενθύμισε ότι ο Κύριος ευνοεί κάθε άνθρωπο, τον βοηθά και τον στηρίζει ακόμα κι αν δεν ζητά βοήθεια από Αυτόν. Αυτό το βλέπουν όλοι σε αυτήν την υπέροχη συνάντηση: χαίρονται με τον Χριστό και πενθούν με τη χήρα.

Ο Θεοφιλέστατος υπενθύμισε επίσης ότι ο ναός καθαγιάστηκε στις 10 Οκτωβρίου 1971 από τον μακαριστό Επίσκοπο Λέφσκι Παρθένιο.

ope.gr

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.