Το Σαββάτο 5 Ιουνίου έπλευσε απο το λιμάνι της Κύμης πραγματοποιώντας την ποιμαντική του επίσκεψη στην αρχόντισσα νήσο της Ιεράς Μητροπόλεως την Σκύρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συνοδευόμενος απο τον Πρωτοπρ. Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Μετα την άφιξη του, ο Σεβασμιώτατος στην νήσο της Σκύρου του συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους και τοπικούς φορείς της νήσου οι οποίοι υποδέχθηκαν θερμά τον Σεπτό Ποιμενάρχη τους.

Το εσπέρας του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ χοροστάτησε της ακολουθίας του εσπερινού στον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου της Χώρας Σκύρου.

Την Κυριακή 6 Ιουνίου το πρωί στα πλαίσια των ποιμαντικών του επισκέψεων στην Σκύρο ιερούργησε της Θείας Ευχαριστίας με βάση των υγειονομικών διατάξεων στον ενοριακό ναό Τιμίου Προδρόμου της Χώρας Σκύρου πλαισιούμενος απο τον Πρωτοπρ Ευάγγελο Βογιατζή τους Πρεσβύτερους Γεώργιο Μωραϊτη εφημέριο Λιναριάς Γεώργιο Ψαριώτη εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφερόμενος στην σημερινή ευαγγελικη περικοπή της Κυριακης του Τυφλού.

Εν συνεχεία ευχήθηκε με τις αναστάσιμες εόρτιες και πατρικές ευχές του προς όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στην θεία ευχαριστία.

Μετά το πέρας την θειας ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ μετέβη στην ενορία της Λιναριάς για ποιμαντικούς λόγους.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ με τους συνοδούς του μετέβη στον βυζαντινό περικαλή ιερό ναό Γενεθλίου της Θεοτοκου της επιλεγομένης Αρχοντοπαναγιάς Χώρας Σκύρου και ετέλεσε το ιερό μυστήριο του Γάμου όπως και ευχήθηκε καταλλήλως στους νεόνυμφους κ. Γεωργίου και Νίκης Κυριακοπούλου οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες φημισμένου ζαχαροπλαστείου στην Χώρα της Σκύρου.
Το νεόνυμφο ζευγάρι καθώς οι οικείοι συγγενείς τους ευχαριστήσαν τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ για την λειτουργική παρουσία του στην τέλεση του ιερού μυστηρίου.

Αύριο το πρωί συν θεω ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ με τους συνοδούς του θα επιστρέψει στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολεως την Κύμη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.