Το Σκεπαστό χθες εόρτασε την τρίτη υπόσταση του τριαδικού και μοναδικού θεού το "Πανάγιο Πνεύμα".

Η ακολουθία πραγματοποιήθηκε όπως είθισται στο αρχαιότερο εκκλησάκι της ενορίας του που βρίσκεται στο παλιό χωριό τον “ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ”.
Το εκκλησάκι αυτό χρονολογείται πως κατασκευάστηκε πριν από 6 αιώνες ( περί το 1400 μ.χ.) και είναι το πιο παλιό που διατηρείται στην ευρύτερη περιφέρεια της ενορίας αλλά και των γεωγραφικών ορίων του Σκεπαστού .
Παρ όλες τις φοβίες για τον καιρό πλήθος κόσμου ανηφόρισε ,παραβρέθηκε ,συμμετείχε και συν προσευχήθηκε με τον πατήρ Χρήστο και τους ιεροψάλτες στην τέλεση του όρθρου και της θείας λειτουργίας του Άγιου πνεύματος.
Με την ολοκλήρωση τη ακολουθίας ο κόσμος παρέμεινε στον αύλιο χώρο και όλοι μαζί θυμίζοντας άλλες εποχές κυριολεκτικά “στο πόδι” δέχτηκαν από την επιτροπή κέρασμα με τσίπουρο ντόπιο από τον συμπατριώτη μας Γεώργιο Βαγενά, διάφορα γλυκά από τον Ηλία Πελέκη την Πηνελόπη Πιρπιρή και εδέσματα που είχαν αγοραστεί ή κατασκευαστεί από τους επιτρόπους.
Ο πατήρ Χρήστος Μπίρμπας και η επιτροπή του ναού ευχαριστούν τους Αθανάσιο και Βασίλειο Πανουτσακόπουλο για την κατασκευή και τοποθέτηση καινούργιων πόρτο παραθύρων όπου τις παραπάνω εργασίες τις προσέφεραν αφιλοκερδώς και με την αφιέρωση προσωπικού χρόνου και κόπου. «Το Πανάγιο Πνεύμα βοήθεια πάντων ημών».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.