Η επιτροπή έρευνας, θα δημοσιεύσει αναλυτικά την έκθεση της την Τρίτη. Την βασίζει σε επίσημα έγγραφα της αστυνομίας, της εκκλησίας αλλά και δικαστηρίων. Σε κάποιες περιπτώσεις συνεντεύξεις έχουν δώσει και τα θύματα. Μάλιστα, σε 22 περιπτώσεις δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα.

Οι υποθέσεις ξεκινούν από το 1950 – Σε κάποιες περιπτώσεις τα εγκλήματα δεν έχουν παραγραφεί
Χιλιάδες παιδόφιλους που ήταν στους κόλπους της Γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας αποκάλυψε έρευνα στην Γαλλία. Η έκθεση αριθμεί περίπου 2.500 σελίδες, με σοκαριστικά στοιχεία καταγγελιών που ξεκινούν από το 1950.

Τα θύματα ξεπερνούν τα 6.500, ενώ η έρευνα αριθμεί περίπου δυο χρόνια.

Η επιτροπή έρευνας, θα δημοσιεύσει αναλυτικά την έκθεση της την Τρίτη. Την βασίζει σε επίσημα έγγραφα της αστυνομίας, της εκκλησίας αλλά και δικαστηρίων.

Σε κάποιες περιπτώσεις συνεντεύξεις έχουν δώσει και τα θύματα. Μάλιστα, σε 22 περιπτώσεις δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα.

Η έρευνα ανατέθηκε το 2018 από την Γαλλική Εκκλησία θέλοντας να αποκαλύψει τέτοια σκάνδαλα, όπως είχαν γίνει σε άλλες εκκλησίες.

Υπενθυμίζεται, πως στην σκιά άλλων σκανδάλων από άλλες καθολικές εκκλησίες, είχε αλλάξει ο νόμος για την σεξουαλική κακοποιήσει με απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου.

Σε κάποιες περιπτώσεις συνεντεύξεις έχουν δώσει και τα θύματα. Μάλιστα, σε 22 περιπτώσεις δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.