ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΠΡΕΒΕΖΑ: Ανησυχίες προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε το πρωί στην Πρέβεζα. Μετά τον ισχυρό σεισμό τον Οκτώβριο στη Ζάκυνθο, ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία να υπάρχει ένα «φαινόμενο ντόμινο, δηλαδή να έχουμε μια διέγερση των άλλων ρηγμάτων στην ευρύτερη περιοχή», προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει πολλά ρήγματα.

Την παρέμβαση Τσελέντη προκάλεσε ο σεισμός στην Πρέβεζα ο οποίος αναφέρει: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα να πούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός. Η ακολουθία εξελίσσεται.

Πρέπει να περάσουν αρκετές ημέρες ακόμα να δούμε πως πάει το φαινόμενο, αλλά από διάφορες ενδείξεις που έχουμε μαζέψει στο Γεωδυναμικό και από αναλύσεις που έχουμε κάνει, εκείνο το οποίο έχω να πω είναι ότι δεν έχουμε τελειώσει με την Κεντρική Ελλάδα».

«Πιστεύω ότι τους επόμενους λίγους μήνες θα έχουμε και άλλα γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή και αυτό εύχομαι μακάρι να γίνει στη θάλασσα και μακριά από αστικά κέντρα. Αλλά θέλει πολλή προσοχή», προσθέτει.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής σπεύδει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σχετικά με όσα διαρρέουν για επικείμενο ισχυρό σεισμό στη Δυτική Ελλάδα.

Επισημαίνει ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, ο κύκλος της σεισμικής δραστηριότητας στη δυτική Ελλάδα δεν έχει κλείσει.

Να σημειωθεί ότι ο σεισμός στην Πρέβεζα τώρα είχε μέγεθος 5.2 ρίχτερ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.