Αισθητή σεισμική δόνηση ταρακούνησε διάφορες περιοχές του νησιού νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός έγινε στην Πάφο αλλά και σε περιοχές της Λεμεσού όπως ενημερώνεται το SigmaLive. Σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης επίκεντρο του σεισμού είναι βορειοδυτικά της χώρας ενώ ο σεισμός σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις είναι 4Ρ-5Ρ.

Το SigmaLive επικοινώνησε με την Αστυνομία και σύμφωνα με την ενημέρωση, δεν καταγράφηκε οποιαδήποτε ζημιά ή τραυματισμός.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 και ώρα 09:23 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=4.3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 18 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μόρφου και εστιακό βάθος 50 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος του νησιού λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους του, και ιδιαίτερα στις επαρχίες Πάφου, Λεμεσού και Λευκωσίας.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.