Τις πληγείσες περιοχές του νομού Λασιθίου, από τον πρόσφατο σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, επισκέφθηκε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης. Έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Πλακιωτάκη, ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος αποδέχθηκε να αναλάβει πλήρως την αποκατάσταση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στον Ξερόκαμπο Σητείας, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

«Η Κρήτη δοκιμάστηκε τις τελευταίες ημέρες από τα χτυπήματα του Εγκέλαδου», είπε από τον Ξερόκαμπο ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε: «Η πολιτεία, η κυβέρνηση, ο κρατικός μηχανισμός, είναι από την πρώτη στιγμή κοντά στους πληγέντες από τους σεισμούς. Ήρθαμε σήμερα εδώ για να συμβάλουμε στην προώθηση λύσεων αλλά και για να στηρίξουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί.

Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα και από ότι φαίνεται, το Λασίθι, η Σητεία, άντεξαν. Θέλω να καλέσω τους συμπολίτες μου να ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις της πολιτικής προστασίας και να τους διαβεβαιώσω ότι η στήριξη και η αρωγή της πολιτείας θα είναι και πλήρης και αποτελεσματική.

Σε επικοινωνία που είχα σήμερα το πρωί με τον εφοπλιστή κ. Θανάση Μαρτίνο, αποδέχθηκε την πρότασή μου και θα αποκαταστήσει πλήρως τον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου στον Ξερόκαμπο στη Σητεία. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την συνεισφορά του. Πολύ σύντομα, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί ξανά τους πιστούς και θα είναι ακόμη καλύτερο από πριν».

Ιεραπύτνης Κύριλλος: Με την ευχή η χάρη του Αγίου Νικολάου να τους ενισχύει
Στην επιτόπια αυτοψία παρέστησαν επίσης ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελος Τουρνάς και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης.

Ειδικότερα επισκέφθηκαν τον κατεδαφισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Ξερόκαμπο της Ενορίας Ζήρου και τη Ζάκρο, όπου τους υποδέχθηκαν αντίστοιχα η κ. Αλεξάνδρα Παπαθανασάκη, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζήρου και ο κ. Κων/νος Κεκερίδης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζάκρου και συζήτησαν με τους κατοίκους.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχαρίστησε από καρδιάς τον εφοπλιστή κ. Θανάση Μαρτίνο, για την ευαισθησία και την άμεση ανταπόκρισή του, ώστε πολύ σύντομα ο Ξερόκαμπος να έχει και πάλι προς χρήση τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, που αποτελεί το σημείο αναφοράς για τους ντόπιους κατοίκους αλλά και για τους πολλούς επισκέπτες της περιοχής κατά τους θερινούς μήνες. Επίσης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Σητειακό Υπουργό κ. Πλακιωτάκη για τα ευχάριστα νέα και το ωραίο δώρο που χάρη στις πάντοτε συντονισμένες ενέργείες του ο φιλογενής Μέγας Δωρητής και Ευεργέτης κ. Μαρτίνος χάρισε στους κατοίκους της περιοχής και ευχήθηκε η χάρη του Αγίου Νικολάου να τους ενισχύει στα πολυεύθυνα καθήκοντά τους. Τέλος, τόνισε ότι όλοι πρέπει εν ενί στόματι και μιά καρδία να δοξολούμε τον Θεό που παρόλο το πρωτοφανές για τα χρονικά μέγεθος του σεισμού δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα ούτε είχαμε άλλες υλικές ζημιές σε ναούς, οικίες και επιχειρήσεις της περιοχής.

Η σύσκεψη στο Δημαρχείο Σητείας
Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Σητείας, στην οποία συμμετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελος Τουρνάς και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης μετέφερε τη άμεση, πλήρη και αποτελεσματική στήριξη της Κυβέρνησης και την αρωγή του κρατικού μηχανισμού στους πληγέντες από τους σεισμούς.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελος Τουρνάς υπογράμμισε την υποχρέωση της Πολιτείας να δρομολογήσει τις διαδικασίες για να γίνουν οι απαραίτητες αυτοψίες από κλιμάκια μηχανικών στα δημόσια κτίρια, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ζημιές και να υπάρξει άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης εξήρε τα γρήγορα αντανακλαστικά της Πολιτείας, όπως μαρτυρεί η άμεση έλευση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στη Σητεία, και τόνισε ότι, μετά από τα σχολεία και τα δημόσια κτίρια, στόχος είναι να γίνει ενδελεχής έλεγχος όλων των κτιρίων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.