Ι.Μ. ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

Οι πληγές που άφησε πίσω του ο σεισμός της 3ης Μαρτίου στη Θεσσαλία ακόμη δεν έχουν κλείσει και ο ενοριακός ναός της Αγίας Παρασκευής Νομής του Δήμου Φαρκαδόνας, που κρίθηκε ακατάλληλος προς λειτουργία, τελεί ακόμα τα μυστήρια στο εξωκκλήσι της Αναλήψεως του Χριστού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «ΚΡΗΝΗ LIVE», το ξωκκλήσι είναι μικρό και ειδικά εν μέσω πανδημίας δεν μπορεί να φιλοξενήσει παρά έναν ελάχιστο αριθμό πιστών. Έτσι, πολλοί από τους κατοίκους του χωριού δεν μπορούν να εκκλησιαστούν καθόλου.

Έχουν περάσει περίπου 3 μήνες από τον σεισμό και οι πιστοί έδειξαν υπομονή.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, κάτοικοι της Νομής και εκκλησιαστικό συμβούλιο εκφράζουν την απογοήτευση τους και καλούν τις αρμόδιες Υπηρεσίες να σπεύσουν να αναλάβουν κάθε ενέργεια, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών.

Αν και γνωρίζουν ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, καλούν του αρμοδίους να τις επισπεύσουν, προκειμένου να μπορούν να εκκλησιάζονται και να έχουν ένα χώρο θρησκευτικής λατρείας και προσευχής, ιδιαίτερα αναγκαίο για τις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Παράλληλα, κάτοικοι και εκκλησιαστικό συμβούλιο από κοινού θα απευθυνθούν εκ νέου σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές και ο χώρος να ξαναγίνει λειτουργήσιμος.

Ο κεντρικός ενοριακός ναός του χωριού, που υπέστη ζημιές, χρονολογείται από τις αρχές του 18ου αιώνα, κτίσμα ιδιαίτερα παλιό που δεν κατάφερε να αντέξει τους ισχυρούς κραδασμούς.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.