Τον βραβευμένο με Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών Sir W. Arthur Lewis, τιμά σήμερα η Google με doodle. Σαν σήμερα, το 1979, είχε απονεμηθεί στον Sir W. Arthur Lewis, το κορυφαίο επιστημονικό βραβείο για την πρωτοποριακή εργασία του για τη μοντελοποίηση των οικονομικών δυνάμεων που επηρεάζουν τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο Sir W. Arthur Lewis, ήταν το τέταρτο από τα πέντε παιδιά του Τζορτζ και της Ίντα Λιούις.

Ο πατέρας του πέθανε όταν ήταν επτά ετών και τον μεγάλωσε η μητέρα του.

Ο Lewis ήταν χαρισματικός μαθητής και είχε προαχθεί δύο τάξεις.

Τελείωσε το σχολείο στα 14 και άρχισε να εργάζεται ως υπάλληλος ενώ περίμενε να δώσει εξετάσεις για να μπει στο πανεπιστήμιο.

Αρχικά ήθελε να γίνει μηχανικός, ωστόσο άλλαξε γνώμη και προσανατολισμό και ασχολήθηκε με τα οικονομικά γιατί κατάλαβε πως κανείς δεν θα προσλάμβανε μαύρο μηχανικό στις εταιρείες που υπήρχαν στις Βρετανικές Αποικίες.

Σε ηλικία 18 ετών κέρδισε υποτροφία για το LSE στο Λονδίνο και έγινε ο πρώτος μαύρος που σπούδασε στο φημισμένο οικονομικό πανεπιστήμιο. Η πορεία του ήταν εξαιρετική. Εργάστηκε μάλιστα στο LSE μέχρι το 1948. Μια χρονιά πριν είχε παντρευτεί την Γκλάντις Τζέικομπς με την οποία απέκτησε δύο κόρες.

Το 1963 έγινε ιππότης από τη βασίλισσα της Αγγλίας και την ίδια χρονιά άρχισε να εργάζεται στο Πρίνστον στις ΗΠΑ. Εκεί εργάστηκε δύο δεκαετίες, μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1983.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.