Σε πίστωση συνολικού ποσού 1.340.000 ευρώ αναμένεται να προχωρήσει ο ΕΛΓΑ την Πέμπτη 4 Αυγούστου, με σκοπό να καταβληθούν μεταξύ άλλων και υπόλοιπα από ζημιές του 2021.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικό, την Πέμπτη καταβάλλεται το ποσό των 1.340.000 ευρώ για τις παρακάτω τρεις περιπτωσεις:

Για τα τέσσερα χωριά που δεν είχαν αποζημιωθεί (Γλυκόβρυση, Αγ. Ιωάννης, Απιδιά και Γούβες) μέσω της προκαταβολής για τον παγετό του 2022
Επίσης θα λάβουν αποζημίωση οι πορτοκαλοπαραγωγοί που εν τω μεταξύ κατέβαλλαν την ασφαλιστική τους εισφορά στον ΕΛΓΑ.
Τέλος θα καταβληθούν και υπόλοιπα των ζημιών του 2021.

Παρατείνεται επίσης και η καταληκτική ημερομηνία τροποποίησης και ακύρωσης των ήδη οριστικοποιημένων αιτήσεων μεταβίβασης μέχρι την Παρασκευή 05-08-2022, η οποία είχε οριστεί για την 1η Αυγούστου.

Τα βήµατα, που ακολουθούνται, προκειµένου η αίτηση µεταβίβασης να υποβληθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι τα ακόλουθα:

ΒΗΜΑ 1

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ

Μετά τη δηµιουργία προσωπικού λογαριασµού και τη λήψη κωδικού, επιλέγεται στη διαδικτυακή εφαρµογή του ΟΠΕΚΕΠΕ µία από τις παρακάτω κατηγορίες µεταβίβασης:

Οριστική µεταβίβαση δικαιωµάτων µε γη
Οριστική µεταβίβαση δικαιωµάτων χωρίς γη
Οριστική µεταβίβαση δικαιωµάτων λόγω κληρονοµιάς
Μίσθωση δικαιωµάτων µε µίσθωση γης
Αλλαγή προσωπικών στοιχείων
Λύση µίσθωσης δικαιωµάτων µε ή χωρίς γη
Μίσθωση δικαιωµάτων χωρίς γη
Μεταβίβαση δικαιωµάτων λόγω κληρονοµιάς και ταυτόχρονη µεταβίβαση σε άλλον γεωργό
Λύση µίσθωσης δικαιωµάτων µε ή / και χωρίς γη και ταυτόχρονη µεταβίβαση σε άλλον γεωργό
ΒΗΜΑ 2

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ

Στο επιλεγµένο υπόδειγµα ο αιτών:

Τροποποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του (όσον αφορά στην ταχυδροµική δ/νση κατοικίας ή/και τον αριθµό τηλεφώνου), εφόσον αυτά δεν ανταποκρίνονται στην κατοικία του. Τα πεδία Όνοµα, Επώνυµο Πατρώνυµο είναι κλειδωµένα χωρίς δυνατότητα αλλαγής. Αν ο αιτών επιθυµεί κάποια αλλαγή στα προσωπικά του στοιχεία θα πρέπει να υποβάλλει το Υπόδειγµα Νο7.
Συµπληρώνει τα προσωπικά στοιχεία του αντισυµβαλλόµενου
Συµπληρώνει την έγκυρη δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδροµείου (e-mail) τόσο του ίδιου όσο και του αντισυµβαλλόµενου, η οποία χρησιµεύει ως µέσο επικοινωνίας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, µέσω της οποίας πραγµατοποιείται η αποστολή των ενηµερώσεων σχετικά µε την πορεία και το αποτέλεσµα του διοικητικού ελέγχου της αίτησης µεταβίβασης. Με την δήλωση της ηλεκτρονικής δ/νσης ταχυδροµείου οι συµβαλλόµενοι της αίτησης µεταβίβασης αποδέχονται ότι τα µηνύµατα ή οι επιστολές που θα αποστέλλονται µέσω της εν λόγω δ/νσης και όσα λαµβάνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ επέχουν θέση επίσηµων εγγράφων. Σε περίπτωση µεταβίβασης δικαιωµάτων βασικής ενίσχυσης λόγω κληρονοµιάς, η δήλωση e-mail απαιτείται µόνο από τον/τους κληρονόµο(-ους). Επισηµαίνεται ότι οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδροµείου των συµβαλλοµένων είναι αυστηρά µοναδικές. Ο αιτών µπορεί να καταχωρήσει προαιρετικά email τρίτου ως εξουσιοδοτηµένο αποδέκτη των ενηµερώσεων σχετικά µε την πορεία και το αποτέλεσµα του διοικητικού ελέγχου της αίτησης µεταβίβασης.
Συµπληρώνει τον αριθµό, το είδος και την προέλευση των δικαιωµάτων βασικής ενίσχυσης, που επιθυµεί να µεταβιβάσει, καθώς και τον αριθµό των εκταρίων και την περιφέρεια των επιλέξιµων αγροτεµαχίων προς µεταβίβαση (στην περίπτωση µεταβίβασης δικαιωµάτων µε γη). Με την επιλογή της µεταβίβασης δικαιωµάτων λόγω κληρονοµιάς, ο κληρονόµος αποτελεί τον αποδέκτη της µεταβίβασης και συµπληρώνει τον αριθµό, το είδος και την προέλευση των δικαιωµάτων βασικής ενίσχυσης, που κληρονοµεί. Μετά την συµπλήρωση των σχετικών πεδίων του υποδείγµατος, η αίτηση µεταβίβασης αποθηκεύεται ως πρόχειρη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.