Σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου μέχρι αύριο Τρίτη 3 Μαΐου, όταν και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, βρίσκεται το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου, ο οποίος εκδήμησε τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Μαΐου μετά από έμφραγμα που υπέστη.

Από την πρώτη στιγμή πλήθος πιστών συρρέουν στον Ναό για να αποχαιρετήσουν τον πνευματικό πατέρα της Δράμας.

Την Τρίτη 2 Μαΐου, περίπου στις 6 το απόγευμα, το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου έφτασε στο Επισκοπείο της Δράμας. Από τη Θεσσαλονίκη το συνόδευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ενώ στη Δράμα το υποδέχτηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο οποίος έχει οριστεί ως Τοποτηρητής στην χηρεύουσα Ιερά Μητρόπολη Δράμας, καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεόλογος.

Επίσης, στο Επισκοπείο ανέμεναν το σκήνωμα η οικογένεια του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Παύλου και ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας.

Εν πομπή το σκήνωμα μεταφέρθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Παρόντες ήταν οι αρχές του τόπου, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν «για την ανάπαυση του πνευματικού σας πατέρα», ο οποίος «και πρόωρα και αναπάντεχα, ξαφνικά, έφυγε από αυτόν τον κόσμο» και παρακάλεσε τον Κύριο να συμπεριλάβει τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Παύλο «μεταξύ των αγίων Ιεραρχών που κυκλώνουν το αέναο θυσιαστήριο στην αέναη ουράνια θεία λειτουργία».

Μιλώντας για τον εκδημήσαντα, ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων είπε πως τον χαρακτήρισε η δίψα για ζωή και δημιουργία, σημειώνοντας πως «έχει γράψει το όνομά του και στις καρδιές των ανθρώπων, αλλά και στα έργα που επιτέλεσε κατά την εδώ ιεραρχεία του».

Ο Ναός θα είναι ανοιχτός συνεχώς για όσους επιθυμούν να αποχαιρετήσουν τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Παύλο.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 17.30 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, προέξαρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά επικήδειους λόγους θα εκφωνήσουν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, Τοποτηρητής της Ι.Μ. Δράμας, κ. Παντελεήμων, καθώς και εκπρόσωπος του κλήρου της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας.

Η ταφή του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου θα τελεστεί στην Ιερή Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος στη Σίψα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.