Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Εκκλησία μας εόρτασε την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγύρισε η ιστορική Ιερά Μονή Ζερμπίτσης.

Το απόγευμα της παραμονής τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του Καθηγούμενου της Ι.Μ. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, Πανοσ. Αρχ. Εφραίμ Μιλτιάδου, και αρκετών κληρικών από όμορες περιοχές.

Αφού εψάλλησαν τα εγκώμια της Παναγίας έμπροσθέν του ανθοστόλιστου Επιταφίου της και ευλογήθηκαν οι άρτοι, τον λόγο πήρε ο τέως Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν Διοικητής του Ιδρύματος περιθάλψεως χρονίως πασχόντων, ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ ‘’ο Άγιος Παντελεήμων’’ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, κ. Γεώργιος Κοντός, ο οποίος αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Ακολούθησε, σε κλίμα κατάνυξης, η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας πέριξ του Καθολικού.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός της μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε η Μεγαλόχαρη να προστατεύει και να ευλογεί την αδελφότητα της Μονής και όλους τους ευλαβείς χριστιανούς που συχνά την επισκέπτονται, για να προσευχηθούν και να γαληνεύσουν.

Πριν το πέρας της λατρευτικής σύναξης, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον εφημέριο Παλαιοπαναγιάς, π. Παναγιώτη Ξηρόδημα, μιλώντας με επαινετικά λόγια για την πίστη, το ήθος του, την χριστιανική οικογένεια που έχει δημιουργήσει με την πρεσβυτέρα του, αλλά και την προσφορά του τόσο στην Ενορία του, όσο και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της τοπικής μας Εκκλησίας.

Η λαμπρή πανήγυρη επισφραγίστηκε με την λιτάνευση της ιερής εικόνας πέριξ του Καθολικού της Μονής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.