ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου. Το 2014 κατά την συνεδρία της η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε νέο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Χρυσοστόμου.

Η Εκκλησία σήμερα, 27 Φεβρουαρίου, τιμά τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Γελασίου του μίμου, Νησίου και Τιμοθέου του οσίου. Ηλία του Τραπεζουντίου του νεομάρτυρος (†1749). Οσίων Προκοπίου ομολογητού του Δεκαπολίτου (†η΄αι.). Ασκληπιού και Ιακώβου. Θαλλελαίου, Στεφάνου του γηροκόμου και Τιμοθέου του εν Καισαρεία.

Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 27 Φεβρουαρίου.

Σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου: 280 Γεννιέται ο Μέγας Κωνσταντίνος, είναι αυτός ο οποίος μετέφερε την πρωτεύουσα του ρωμαϊκού κράτους στην Κωνσταντινούπολη, την οποία είχε ιδρύσει ο ίδιος. Ο Μέγας Κωνσταντίνος νομιμοποίησε τη χριστιανική θρησκεία.

Σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου: 1902 Γεννιέται ο σπουδαίος Αμερικανός νομπελίστας συγγραφέας Τζον Στάινμπεκ. Από τα πιο γνωστά και πολυδιαβασμένα βιβλία του συγγραφέα είναι «Τα Σταφύλια της Οργής», «Ανατολικά της Εδέμ» και «Άνθρωποι και Ποντίκια». Πέθανε το 1965.

Σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου: 1929 Σαν σήμερα καταρρέει στην Αθήνα το τότε γνωστό εστιατόριο «Πανελλήνιον», με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί νεκροί και τραυματίες.

Σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου: 1936 Το παιδί θαύμα του αμερικανικού κινηματογράφου, Σίρλεϊ Τεμπλ υπογράφει συμβόλαιο με την Century Fox αξίας 50.000 δολαρίων για να παίξει σε μία ταινία. Ήταν μόλις επτά χρονών και μάλιστα ένα πολύ σημαντικό ποσό για την εποχή!

Σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου: 1941 Το Καστελόριζο καταλαμβάνεται από αγγλικά αγήματα, γεγονός, που τότε θεωρείται ως προοίμιο απαλλαγής της Δωδεκανήσου από τον ιταλικό ζυγό.

Σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου: 1943 Πεθαίνει ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Κωστής Παλαμάς. Στην κηδεία του πραγματοποιήθηκε το πρώτο μεγάλο αντικατοχικό συλλαλητήριο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.