18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου.

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη των Αγίων Λέοντος πάπα Ρώμης (†461), Θωμά Α` και Ιωάννου, πατριαρχών Κων/πόλεως. Αγαπητού επισκόπου Σινάου του ομολογητού και θαυματουργού (†δ΄αι.). Μαρτύρων Αγρίππα, Βικτωρίνου, Δωροθέου και Θεοδούλου. Λέοντος και Παρηγορίου των εν Πατάροις και Πιουλίου.

Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 18 Φεβρουαρίου.

Σαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου: 842 Λήγει η Εικονομαχία. Η Θεοδώρα επιβάλει την αποκατάσταση της προσκύνησης των ιερών εικόνων. Ήταν σύζυγος του τελευταίου εικονομάχου αυτοκράτορα Θεόφιλου.

Σαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου: 1229 Ο αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Φρειδερίκος Β διαπραγματεύεται με τον Σουλτάνο της Αιγύπτου, αλ Καμίλ, την επιστροφή της διοίκησης της Ιερουσαλήμ στους Χριστιανούς, δίνοντας έτσι τέλος στην Στ Σταυροφορία χωρίς εχθροπραξίες.

Σαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου: 1814 Πραγματοποιείται η μάχη του Μοντερό, που κατέληξε με τη νίκη των Γάλλων, υπό τον Ναπολέοντα, επί των Αυστριακών.

Σαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου: 1883 Γεννιέται στο Ηράκλειο της Κρήτης ο συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης. Πρόκειται για τον πιο πολυμεταφρασμένο Έλληνα συγγραφέα. Ο Καζαντζάκης πέθανε τον Οκτώβριο του 1957 στη Γερμανία.

Σαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου: 1896 Γεννιέται ο διάσημος μαέστρος Δημήτρης Μητρόπουλος.

Σαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου: 1898 Γεννιέται ο σχεδιαστής αυτοκινήτων και οδηγός αγώνων Ένζο Φεράρι.

Σαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου: 1900 Ο Φώτιος εκλέγεται νέος πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.