Ο βουλευτής του Κοινοβουλίου της Ρουμανίας Dumitru Viorel Focșa μετέβη στην περιφέρεια Τσερνοβτσί της Ουκρανίας, όπου κατοικεί συμπαγής ρουμανική κοινότητα, και ανάρτησε στο Facebook σειρά βίντεο -σ υζητήσεων με Ρουμάνους κληρικούς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας με τίτλο «Οι μάρτυρες της Ουκρανίας».

Σε αυτά τα βίντεο Ρουμάνοι κληρικοί, των οποίων τα πρόσωπα είναι θολωμένα και οι φωνές αλλοιωμένες, διηγούνται την πίεση που ασκείται από τις Αρχές στην Ουκρανική Εκκλησία και τις ρουμανικές κοινότητές της.

Εκεί ο Ρουμάνος βουλευτής εξαπολύει δριμύτατη κριτική στις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και τις ουκρανικής κυβέρνησης.

Κατά λεγόμενά του, η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι:

«Πολιτική κίνηση του Ποροσένκο, την οποία υιοθέτησε ο Ζελένσκι: η τεχνητώς δημιουργηθείσα ‘εκκλησία’, που έλαβε την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, εξαιτίας του οποίου δημιουργήθηκε στην Ουκρανία μεγάλη σύγχυση. Οι ιερείς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας υπάγονται στον μητροπολίτη Ονούφριο και καθόλου δεν επιθυμούν να μεταπηδήσουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Επειδή η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας απολαμβάνει υποστήριξης του Προέδρου, οι ένοπλοι και οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας εισέρχονται σε ναούς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, πραγματοποιούν έρευνες, εκτοξεύουν απειλές στους ιερείς, τους ξεντύνουν βιαίως, φωτογραφίζουν. Συμβαίνει απόλυτη ανοησία!…Ιερέας, ο οποίος μας ενημέρωσε για όσα συμβαίνει τώρα στην περιφέρεια Τσερνοβτσί, είναι Ρουμάνος στην καταγωγή του και είναι πολύ φοβισμένος…Εκείνα που κάνει ο Ζελένσκι, ονομάζεται απεθνικοποίηση. Οι Ρουμάνοι ιερείς τρομοκρατούνται και εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν την αυτόνομη κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας, προκειμένου να ενταχθούν στη νέα πολιτική ‘εκκλησία’».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.