ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: Θύμα φάρσας με ρωσικές προεκτάσεις έπεσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος το Σάββατο, καθώς πίστευε πως μιλούσε με εκπρόσωπο του κοινοβουλίου της Ευρώπης για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων ενώ κατ ουσίαν μιλούσε με φαρσέρ προσκείμενους στο Κρεμλίνο.

Ρεπορτάζ: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DEUTSCHE WELLE εκείνοι που κάλεσαν τον Κιέβου Επιφάνιο προσποιούμενοι τον Ευρωπαίο αξιωματούχο είναι γνωστοί φαρσέρ. Επίσημα η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας επιβεβαίωσε τη διαρροή αυτή.

Στη συνομιλία ο Κιέβου Επιφάνιος κρατά σχετικά συντηρητική στάση, συζητά όμως για θέματα όπως ο συντηρητισμός της Εκκλησίας, τη στάση της Εκκλησίας στην κοινότητα ομοφυλοφίλων αλλά και τη στήριξη από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών.

Μιλώντας στα Ρωσικά ο Μητροπολίτης Επιφάνιος είπε πως με τη βοήθεια του Θεού θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την Κριμαία και ο πόλεμος που υφίσταται στην Ουκρανία να τερματιστεί.

Ερωτηθείς για το εάν θα ευλογήσει τα στρατεύματα ο Μητροπολίτης ξεδίπλωσε τα σχέδια του να ταξιδέψει στην εμπόλεμη ζώνη και να ευλογήσει και να στηρίξει τα στρατεύματα.

Σε ερώτηση πως πάρει πίσω η Ουκρανία την Κριμαία, ο Μητροπολίτης απάντησε πως αν η Ουκρανία μετεξελιχθεί σε ισχυρό Κράτος και καταφέρουμε να ενώσουμε τους Ορθοδόξους σε μια τοπική Εκκλησία τότε θεωρώ πως οι ίδιοι οι άνθρωποι θα θελήσουν να επιστρέψουν στην Ουκρανία.

Είμαι πρόθυμος να αρχίσω ενέργειες για να φύγει ο συντηρητισμός από την Ουκρανική Εκκλησία και να απομακρυνθούμε από τη Ρωσική παράδοση.

 

 

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.