ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Οι Ρώσοι διαμαρτύρονται για την κατασκευή Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Εκατερίνμπουργκ. Η διαμαρτυρία έλαβε χώρα από τις 13 έως και σήμερα 14 Μαΐου. Ο κυβερνήτης της πόλεως χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως μια ΄΄δύσκολη κατάσταση΄΄.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Συγκεκριμένα ανέφερε ο κυβερνήτης της πόλεως για το θέμα της κατασκευής του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης.

Σε αυτήν την κατάσταση κανείς μπορεί να κατανοήσει τους πιστούς των οποίων το αίτημα για αποκατάσταση και επανακατασκευή του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης είναι διαχρονικό και εις το οποίο οφείλουμε να δώσουμε λύση, δύναται όμως κανείς να κατανοήσει και εκείνους που διαμαρτύρονται για να διατηρηθεί το πράσινο και να προστατευθεί το περιβάλλον στο κέντρο του Εκατερίνμπουργκ.

Στις 13 Μαΐου ορισμένα άτομα στην προσπάθειά τους να προασπιστούν τον δημόσιο κήπο κοντά στο Θέατρο της πόλεως Εκατερίνμπουργκ καλούσαν τους πολίτες σε συγκέντρωση μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αρκετοί πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών απήντησαν θετικά στο κάλεσμα.

Παρέμειναν στο σημείο όλο το βράδυ έως και τις πρώτες πρωινές ώρες με σκοπό να εμποδίσουν το να ξεκινήσει η κατασκευή της Εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης.

Εν συνεχεία ακολούθησαν ορισμένα, μικρής εντάσεως επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Να σημειωθεί πως η Επισκοπή του Εκατερίνμπουργκ, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, σχεδιάζει να προχωρήσει στην ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης.

Η αποφάσεις για τις εργασίες συντηρήσεως του Ιερού Ναού, ο οποίος είχε καταστραφεί το 1930, ελήφθησαν το 2010.

Σε προσευχή κάλεσε απόψε τους πιστούς η Μητρόπολη

«Καλούμε όλους την Πέμπτη 14 Μαΐου στις 19.00, ώστε να προσευχηθούμε για την ειρήνη και την αρμονία στην κοινωνία μας, στο εργοτάξιο του ναού».

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.