Με πανηγυρική εορταστική λαμπρότητα και με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων πραγματοποιήθηκαν, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού, επί της λεωφόρου Λένορμαν 140, οι λατρευτικές ακολουθίες του Αρχιερατικού πανηγυρικού Εσπερινού και της Αρχιερατικής πανηγυρικής Θείας Ευχαριστίας επί τη μνήμη της Εορτής των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Την Παρασκευή 20 Μαίου 2022 τελέσθηκε ο Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Το Σάββατο το πρωί 21 Μαίου τελέσθηκε η Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία με προεξάρχοντα τον Θεοφ. Επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο, πλαισιούμενο από τον Προϊστάμενο του Ναού, π. Αθανάσιο Μπουζέτο τους συνεφημερίους του, κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Σταύρο Μπαράκα, π. Μενέλαο Κουκουλή και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Κολωνού Αρχιμ. Νεκτάριο Γαλαριώτη.

Επίσης στις Ιερατικές εκφωνήσεις ο Διάκονος του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, και Πολιούχου Αθηνών π. Φιλούμενος Καϊταλίδης.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τα χαρίσματα του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης.

Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να τιμήσουν τους εφόρους και προστάτες της ενορίας τους.

Στην Ακολουθία προσήλθαν προσευχόμενοι ευλαβείς ενορίτες και προσκυνητές, και ο Δημόπουλος Γεώργιος Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Τα μουσικά μέλη του όρθρου και της θείας λειτουργίας απέδωσαν στο Δεξιό Ιερό Αναλόγιο διηκόνησε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Φώτης Γιαννακάκης Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κα στο Αριστερό Ιερό Αναλόγιο διηκόνησε ο Λαμπαδάριος Σπυρίδων Περιβολάρης.

Τέλος να επισημάνουμε ότι ο θεοφιλέστατος κατά το τέλος της θείας λειτουργίας χειροθέτησε αναγνώστες δύο ενορίτες, τον Γεώργιο Ελευθεράτο, συνταξιούχο και τον φοιτητή Παύλο Μαυράκη.

Τέλος να σημειωθεί ότι οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το απόγευμα στις 6 30 θα τελεστεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Λιτάνευση της Εικόνας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.