Στη κηδεία του Πάπα εψάλη και το «Χριστός Ανέστη» ενώ ακολούθησε και προσευχή σύμφωνα με το βυζαντινό τυπικό για τον Ποντίφικα.
Εκτός από τον επικήδειο, που εκφώνησε ο καρδινάλιος Τζοβάνι Μπατίστα Ρε, προσευχές και στοχασμοί εκφωνήθηκαν στα γαλλικά, αραβικά, γερμανικά, πολωνικά και κινέζικα.
Αναγνώσθηκαν, επίσης αποσπάσματά από τις Πράξεις των Αποστόλων και από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο.
Κατά τη διάρκεια της τελετής για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, οι εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη» στα ελληνικά.
Στη συνέχεια ακολούθησε η λειτουργία εις κεκοιμημένους.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος το Πάσχα Καθολικών και Ορθοδόξων συνέπεσε, αλλά αυτό ήταν και μια ένδειξη και αναφορά στην επιθυμία του Φραγκίσκου για κοινό εορτασμό.
200.000 χιλιάδες άνθρωποι στην κηδεία
Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι 200.000 άνθρωποι παρακολουθούν την κηδεία του Πάπα στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου και στους γύρω χώρους.
Την ίδια ώρα, η ιταλική αστυνομία αναθεώρησε την προηγούμενη εκτίμησή της, τοποθετώντας τον αριθμό περίπου στις 150.000 — εκ των οποίων περίπου 50.000 έχουν συγκεντρωθεί στην ίδια την Πλατεία του Αγίου Πέτρου.





































