ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ : Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που πλήττει συχνά την Ελλάδα και άλλες χώρες του πλανήτη. Οι περισσότεροι σεισμοί που γεννιούνται στη χώρα μας δεν προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο μερικοί είναι πολύ ισχυροί και έχουν επιπτώσεις στον άνθρωπο και στο δομημένο περιβάλλον. Προετοιμάσου από τώρα, για να μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια του σεισμού και να έχεις την κατάλληλη αντισεισμική συμπεριφορά μετά το σεισμό.

Ρίχτερ, σεισμός ΤΩΡΑ: Τι πρέπει να κάνεις ΑΠΟ ΤΩΡΑ: Προετοιμάσου

Ενημερώσου για τον σεισμό, τη σεισμικότητα της περιοχής και τα μέτρα προστασίας.
Συζήτησε με τα μέλη της οικογένειάς σου και επισήμανε ποια είναι τα κατάλληλα σημεία προφύλαξής σου ανά χώρο, πώς κλείνει ο γενικός διακόπτης του ηλεκτρικού ρεύματος, ποια είναι τα χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (π.χ. Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112), ποιος είναι ο κοντινός ασφαλής χώρος που θα καταφύγετε και θα συναντηθείτε μετά από ένα σεισμό.

Εφοδιάσου με μερικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως φαρμακείο, φορητό ραδιόφωνο, φακό, κ.λπ.
Μερίμνησε ώστε να είναι ασφαλές το σπίτι σου. Επισήμανε επικινδυνότητες και προσπάθησε να τις μειώσεις. Τοποθέτησε σε χαμηλά ράφια τα βαριά ή εύθραυστα αντικείμενα. Στήριξε κατάλληλα τα ογκώδη έπιπλα, τα φωτιστικά, τους ανεμιστήρες οροφής κ.ά.. Μην κρεμάς βαριά αντικείμενα στους τοίχους πάνω από τα κρεβάτια. Διόρθωσε βλάβες που τυχόν υπάρχουν στο κτίριο π.χ. διαρροές, ρωγμές.

Λάβε μέρος σε ασκήσεις ετοιμότητας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζει τις εξής προϋποθέσεις:

#01 — Η αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού να μην ξεπερνάει το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, συν 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.

#02 — Η κινητή περιουσία του νοικοκυριού (επιβατικά Ι.Χ. αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) να μην ξεπερνάει στο σύνολό της τα 6.000 ευρώ.

#03 — Το συνολικό ύψος εισοδήματος ή καταθέσεων του νοικοκυριού είναι για:

— Άγαμο, 1.200 ευρώ. — Ζευγάρι ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, 1.800 ευρώ.

— Ζευγάρι με δύο παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, 2.100 ευρώ.

— Ζευγάρι με τρία παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη, 2.400 ευρώ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.